For Michael Ledger har lånet i Viking vært en innertier. Han har spilt hvert eneste minutt i serien og stortrives med å bo i Stavanger. Nå håper han på en avklaring om framtiden i løpet av mai, men legger ikke skjul på at han gjerne blir her ut sesongen. Foto: Roy Storvik

Ledger vil gjerne bli

Michael Ledger (19) har spilt hvert minutt i år og den Sunderland-utleide stopperen stortrives. Han blir gjerne ut sesongen, men de løse trådene er mange etter at klubben hans rykket ned fra Premier League i helgen.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg er veldig skuffet over at Sunderland rykket ned, men forhåpentligvis gir dette en mulighet til å bygge opp et nytt ungt lag, sier Ledger til RA.

Selv har han utvilsomt forhåpninger om å bli en del av et slikt lag. Ledger har spilt for klubben siden han var åtte år og har Sunderland «på maden».

Samtidig erkjenner han at utlånet til Viking har gjort underverker for ham som spiller.

– Akkurat nå er det mange løse tråder som må avklares, men jeg stortrives både i Viking og i Stavanger. Å bli værende her ut sesongen er absolutt noe jeg kan tenke meg dersom Sunderland åpner for det, slår han fast.

LES OGSÅ: Henningsen lar skjegget gro til Viking er ute av NM

– Helt perfekt

– Er du overrasket over hvor bra det har gått og hvor mye du har fått spille?

– Det er helt perfekt for meg slik det er her nå. Jeg er storfornøyd med å få være så involvert på A-laget, sier han.

En av de tingene som nå må avgjøres i Sunderland er åpenbart om David Moyes får fortsette som manager. Tankene til en eventuell ny sjef vil selvsagt spille inn også for Viking.

– Men Sunderland har vært her på besøk og sett Michael i kamp. De er veldig godt fornøyde med oss og denne avtalen slik det har blitt, sier Viking-trener Ian Burchnall.

LES OGSÅ: Viking møter EIK i cupens 2. runde

Skryt fra Burchnall

Han har tro på at det kan være mulig å beholde Ledger ut året. Samtidig er han pragmatisk.

– Det er godt mulig Sunderland har behov for Michael i Championship allerede til høsten.

– Er han så god?

– Han holder i alle fall godt League One-nivå. Alle snakker om Julian Ryerson nå, men Michael har vært god i det stille. Hvor mange 19-åringer, uten en eneste A-kamp under beltet, går rett inn og spiller på måten han har gjort? Det er meget imponerende. Han framstår som en moden spiller, sier Burchnall.

Selv er også Ledger relativt godt fornøyd med måten ting har gått på.

– Jeg føler jeg er i ferd med å utvikle et godt partnerskap med Karol Mets som bare vil bli bedre, slår han fast.

Ledger peker på at de to har hver sin favorittfot som en god forutsetning for et fruktbart samarbeid. Han gleder seg også over lagets innsats den siste tiden.

– Vi har vært fullt på høyde og kanskje bedre enn topplagene i de siste kampene. Det er gledelig. Så er det kanskje ikke så overraskende at det har tatt litt tid å sette dette. Det er mange unge spillere og det var flere nye som skulle spilles inn, sier Ledger.