Nå slippes musikken fra «The Mute»

Musikken til stumteaterforestillingen «The Mute», av Christian Eriksen, Janove Ottesen og Stavanger Symfoniorkester, gis ut på alle digitale plattformer som instrumental symfoni fredag 8. november.

– Musikken er opprinnelig komponert og tilpasset stumteaterforestiling-formatet. I den sammenheng fungerer musikken som limet og stemmen som geleider publikum gjennom ni ulike scener som hver har et utgangspunkt, en hendelse og et utfall. Nå har vi tilpasset musikken til albumformatet hvilket betyr at musikken fremføres sammenhengende uten de «hullene» som var virkningsfulle live, men som ville vært rare på et album, sier Janove Ottesen om albumet i en pressemelding.

Christian Eriksen og Nina Ellen Ødegaard i «The Mute»
Foto: Tone Helene Oskarsen

«The Mute» er Ottesens første symfoniske storverk som komponist og arrangør. Han er solist på klaver gjennom utgivelsen, og har hentet inspirasjon fra store klassiske komponister, i tillegg til moderne film- og populærmusikk og artister som Radiohead og Tom Waits.

Fredag 8 november slippes albumet på alle digitale plattformer, og albumet blir også gitt ut på CD og vinyl i anledning ettårsjubileumet til «The Mute» i mars 2020.

Forestillingen «The Mute» tok fire år å utvikle og ble en stor suksess i Stavanger konserthus våren 2019 med syv utsolgte forestillinger for 7000 publikummere. Stykket høstet gode kritikker og vant i tillegg to Heddapriser for «Årets Forestilling» og «Beste Scenografi» i 2019.

De som ikke fikk med seg forestillingen i Stavanger får en ny mulighet når «The Mute» settes opp i operaen i Oslo, søndag 7. juni 2020, i anledning Heddadagene.

To forestillinger er lagt ut og det er allerede få billetter igjen på begge, meldes det i pressemeldingen.