Kristoff sjanseløs på å forsvare EM-tittelen

Alexander Kristoff var ikke med i det avgjørende bruddforsøket og satt sjanseløs i hovedfeltet da medaljene ble fordelt på EM-fellesstarten på sykkel søndag.

Av:NTB

EM-tittelen gikk til italienske Matteo Trentin. Han var sterkest i utbrytergruppen på de siste meterne.

Sølvmedaljen gikk til Mathieu van der Pole fra Nederland, mens belgiske Wout van Aert tok bronsen.

Alexander Kristoff kom til mål sammen med et sterkt redusert hovedfelt.

– Det var brutalt. Det var en hard løype. Jeg punkterte rundt halvveis, og det var akkurat da det begynte å sprekke opp. Jeg fikk et hjul av Sven (Erik Bystrøm), og da var han ute av løpet. Resten av laget slapp seg med ned for å kjøre meg opp, og deretter forsvant de ut én etter én. Dermed satt jeg igjen alene, sa Kristoff til NRK.

– Jeg følte meg OK før punkteringen, men etterpå var det tungt, tilføyde han.

Ingen av de øvrige norske rytterne kunne hjelpe lagets kaptein mot slutten. Sondre Holst Enger var blant dem som fikk tekniske problemer underveis. Bystrøm måtte bryte etter å ha gitt Kristoff hjulet.

Bruddbom

Det ble som ventet mange bruddforsøk på fellesstarten i sentrumsgatene i Glasgow. Hovedfeltet, der det norske laget satt gjennom hele dagen, brukte mye krefter på å kontrollere utbryterne.

Med drøyt fem mil igjen å sykle kom en 11 mann stor gruppe av gårde og opparbeidet seg raskt en solid luke til feltet. Med drøyt to mil igjen å sykle var forspranget økt til rundt tre minutter.

Det skulle det vise seg umulig for hovedfeltet å gjøre noe med, ikke minst som følge av at de fleste av de store nasjonene var representert i bruddet. Dermed var Kristoff i realiteten sjakk matt.

Stavanger-karen var samtidig i godt selskap. Med seg i hovedfeltet hadde han et kobbel andre spurtsterke ryttere, blant dem belgiske Greg Van Avermaet.

Dermed ble det ingen ønskereprise i EM for nordmannen som vant den prestisjetunge avslutningsetappen i sommerens Tour de France. Kristoff vant EM-fellesstarten i danske Herning for ett år siden.

Sagan måtte bryte

EM-suksess ble det heller ikke for regjerende verdensmester Peter Sagan. Slovaken var på forhånd en av favorittene, men sto av sykkelen lenge før medaljene skulle deles ut.

Etter å ha brutt rittet vedkjente Sagan, som har tre strake VM-titler, at han ikke hadde hatt gode nok bein søndag. Dermed så han ingen grunn til å presse seg til mål.

Sagan sliter fortsatt med etterdønningene av skadene han pådro seg mot slutten av sommerens Tour de France. Sykkelstjernen fullførte rittet og vant på ny den grønne poengtrøya, men hadde store smerter på de tre siste etappene.

(©NTB)