Annonse
Alexander Kristoff regner med at han stiller til start på hjemmebane i Stavanger da Hammer Race kommer til byen. Her før fredagens treningsøkt. Foto: Pål Karstensen

Kristoff regner med deltakelse i nytt norsk ritt

Alexander Kristoff forventer å delta på hjemmebane under det nye sykkelrittet Hammer Series i Stavanger og Sandnes, som sykles i slutten av mai 2018.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Løypene for Tour des Fjords og Hammer Stavanger 2018 ble presentert under det pågående sykkel-VM i Bergen fredag.

UCI-rittet Tour des Fjords starter tirsdag 22. mai på Lindesnes og avslutter i Egersund torsdag 24. mai. Nytt av året er at rittet blir direkte etterfulgt av rittet Hammer Series i Stavanger og Sandnes fra fredag 25.- søndag 27. mai.

Kristoff, som har vunnet Tour des Fjords flest ganger, forventer å delta på hjemmebane.

– Jeg kjenner veiene i området godt. Alle de tre konkurransene ser ut til å passe meg veldig bra og klatringen ser ikke ut til å være for hard. Laget vårt vil være med å kjempe om seieren, sier Kristoff, som skal sykle for UAE-laget fra neste sesong.

– Hammer er et spennende konsept som også er nytt for meg, legger han til.

Hammer-rittet i Norge skal inneholde tre forskjellige konkurranser. Rittet skal være del av en global rittserie som skal kåre verdens beste sykkellag. Minimum to WorldTour-lag vil delta, og fem av dem skal også sykle Tour des Fjords, som har tre etapper.

(©NTB)

Annonse