August Jensen har levert jevnt over på et meget høyt nivå i Frankrike denne uken, og får med seg en fjerdeplass for innsatsen i Normandie. Foto: Team Coop

Jensen sikret fjerdeplassen i Normandie

Team Coop-rytteren August Jensen ble nummer åtte på siste etappe av Tour de Normandie og tok dermed fjerdeplassen i sammendraget i rittet som har pågått i en ukes tid.

Følg RA Sporten på Facebook!

På forhånd hadde Team Coop-rytteren forutsett en vanskelig misjon for å komme på pallen, men ville under alle omstendigheter gå for en god avslutning og se hvor langt det kunne rekke på sisteetappen til Caen.

– Det ble faktisk mange angrep fra sammenlagtrytterne i dag. Det betød også at min fjerdeplass ble utfordret i den intense støtingen i begynnelsen. Heldigvis følte jeg at jeg hadde gode ben og bra kontroll. Det lyktes også å ta tre bonussekunder underveis slik at jeg hadde litt ekstra å gå på. Da bruddet endelig gikk, var det egentlig bare om å sitte med inn og unngå uhell i finalen,sier August Jensen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Team Coop starter sju dagers prestisjeritt

Positiv opplevelse

For selv om bodøværingen føler seg bedre enn i starten av etapperittet, sitter det fortsatt igjen litt sykdom. Derfor er han også ganske godt fornøyd med dagens åttendeplass og fjerdeplassen i sammendraget.

– Det blir som vanlig en litt hektisk finale, men ingen farlige situasjoner. Jeg kommer inn i en grei posisjon og kjører en godkjent spurt. Også fjerdeplassen i sammendraget må jeg si meg godt fornøyd med. På tross av sykdommen skulle jeg gjerne ha hatt litt hardere avslutninger på etappene. Det hadde vært gøy å kunne knive litt mer om sammenlagtseieren, sier Jensen.

Han og resten av Team Coop-laget tar mye positivt med hjem fra Frankrike. Nå gjelder det bare om å få alle helt friske til de neste utfordringene de kommende uker.

– Vi var litt skadeskutte i forkant av rittet, men jeg synes absolutt at vi har hatt en godkjent uke. Alle var behjelpelige og vi fikk til et fint samarbeid. Flere av oss kommer ut med positive opplevelser som vi kan bruke videre i sesongen. Dessverre ble Philip syk, Ole André veltet og Øivind stilte ikke på siste etappe på grunn av sykdom, men forhåpentlig klarer alle å komme litt ovenpå igjen før Volta Limburg neste helg, sier Jensen.

LES OGSÅ: Team Coop sugne på revansje