Stavanger

Ikke redd for å satse i «krisebyen»

Fulle hus og begeistring hos nyåpnede Villa 22 og Bar Negroni den første uken. Restaurantbyen Stavanger var kanskje ikke død likevel?

Bilde 1 av 6

Villa 22, som holder til i de gamle lokalene til Helge R. Myhre Skipshandel, skulle egentlig åpnet i fjor høst, men ble forsinket. Sist lørdag åpnet den italienske restauranten endelig dørene.

LES OGSÅ: Her åpner Bar Stavanger

– Villa 22 er en langsiktig satsing. Det går i bølgedaler hele tiden. Mye er relatert til oljepris, og jeg tror vi må tilpasse oss en lavere oljepris på sikt. Vi har satset i nedgangstider før også, sa restauranteier Arne Joakimsen til Dagens Næringsliv i fjor sommer på spørsmål om restaurantbransjen tør å satse i nedgangstider.

Åpningsuken til Villa 22 gir i hvert fall grunn til optimisme.

LES OGSÅ: Dette er kokkenes lokale favoritter

– Det var dårlig vær og lite folk mandag. Ellers har det vært fulle hus hver eneste dag. Vi er strålende fornøyde, sier daglig leder Kristin Folkestad – klar for en forhåpentlig travel sommer.

Villa 22 tilbyr italiensk mat i restauranten som går over to etasjer. Når måltidet er over, kan gjestene ta turen videre til Bar Negroni og fortsette den italienske aftenen der.

– Konseptet er ett hus, én totalopplevelse – italienske smaker både i mat og drikke, sier Folkestad.

Lunsj-optimister

I Pedersgata har Sofia Kyndesen og Therese Utkilen Norman nylig åpnet sandwichbaren HverdagsGodt. De serverer frokost og lunsj laget fra grunnen av. Du kan enten spise i kafeen eller ta maten med deg. De leverer også lunsjpakker til bedrifter i Stavanger. Etter åpningen i midten av mars, ser framtiden lys ut.

– Det har vært mye mer folk enn vi turde håpe på. Vi har hatt en veldig bra start, sier Sofia Kyndesen.

– Var dere litt spent på forhånd, nedgangstidene tatt i betraktning?

– Ja, særlig derfor. I tillegg har verken jeg eller Therese noen særlig erfaring fra å drive for oss selv, vi bare hoppet i det.

HverdagsGodt har allerede fått en fast kundekrets.

– Derfor tror jeg helt sikkert at dette kan bli et trygt levebrød. Kundene kommer tilbake, vi får gode tilbakemeldinger og skal allerede nå utvide menyen, sier Kyndesen.

Populær burger

2. oktober åpnet burgerrestauranten The Shack på Mariero, i januar var de på plass på Tasta og snart åpner de også i Stavanger sentrum – nærmere bestemt i lokaler i Victoria Hotel-bygningen på Holmen.

LES OGSÅ: Burgerbølge i Stavanger

– Dere ekspanderer fort?

– Ja, det har gått slag i slag. Egentlig har det gått strålende helt siden åpningen. Grunnen til det er vel forhåpentligvis at vi har et godt produkt. Vi legger mye sjel i det vi gjør, sier Gunnar Ellingsen, én av de tre som står bak The Shack.

– Folk vil fortsatt ha mat i nedgangstider, men tar seg gjerne ikke råd til det aller dyreste. Vi ligger på et litt lavere prisnivå. Tidene jobber kanskje heller med oss enn mot oss, avslutter Ellingsen.

LES OGSÅ: The Shack og Birger utvider

Mer fra Dagsavisen