Nyheter

God plass og topp stemning på Den spiselige byfest

Til tross for strålende vær var det ikke akkurat trangt om plassen under festivalen «Den spiselige byfest» onsdag ettermiddag. Stemningen var uansett upåklagelig ifølge besøkende.

Bilde 1 av 4

Av: Eigil Kloster Osmundsen

Hallgeir Langeland og Tor Sverre «lalli» Svendsen angret ikke på at de droppet Gladmatfestivalen onsdag.

– Dette er et alternativ som passer meg fint. I tillegg er det aldri feil med reggaemusikk, noe de neppe spiller nede i Vågen, sier Langeland til RA.

Han får støtte av kompisen sin, som synes dette er en rolig og avslappende plass å være.

– Jeg syklet forbi Vågen tidligere i dag, og er sjeleglad for at jeg gjorde akkurat det, sier Svendsen spøkefullt.

LES OGSÅ: Fornøyde med Gladmat og Den spiselige byfesten

Balsam for sjelen

– Fredelig er ordet. Det er en hel del mennesker som kjenner meg og vil snakke med meg, men det er ikke alltid jeg har lyst til å delta i disse samtalene, sier Langeland.

Han tror festivalen kan være med på å bidra til at østre bydel får mer oppmerksomhet.

– Det er mange andre arrangementer her også. For eksempel min 50-årsdag på Tou Scene for ti år siden, sier Langeland videre.

Begge ungene til kameraten hans bor i denne bydelen. I tillegg til dette skal begge opptre under den fire dager lange festivalen.

– Sønnen min sitt artistnavn er «Nøgne Anders», men han heter egentlig Anders Almesveen. Torsdag spiller «Sølvdvergen», som heter Siri Svendsen, sier Svendsen.

– I dagene framover håper jeg at flere tar turen ut hit til Lervig. Jeg anbefaler festivalen på det varmeste, sier Langeland.

Har deltatt siden første utgave

Tamara Kuklina er grunder og daglig leder i Social Cooking. Hun selger mat til de besøkende for fjerde året på rad.

– Jeg velger denne festivalen ettersom jeg bor på Storhaug og er veldig glad i denne bydelen. Dette er først og fremst kjekt og sosialt, og hovedmålet er å bidra til god stemning framfor markedsføring, sier Kuklina.

Det gjennomgående temaet for boden hun selger fra er økologisk og hjemmelaget mat.

– Atmosfæren her er fantastisk. Alle kommer for å kose seg, og er i tillegg vennlige. Min oppfatning er ellers at det er mindre flatfyll her enn det er nede i Vågen under Gladmatfestivalen, sier Kuklina.

– Behagelig

Trym Zachary Livastøl fra Sola besøkte festivalen i østre bydel for første gang, og anser den som et godt alternativ til Gladmaten.

– Det er viktig å få nye impulser i hverdagen. Det følte jeg absolutt at jeg fikk her. Ellers er det positivt at Stavanger også vokser i østre bydel, sier Livastøl til RA.

Han utelukker ikke flere besøk før festivalen er over for i år.

– Jeg kunne tenkt meg å sjekke  ut tilbudet på kveldstid en dag. Nå er klokka bare tre på ettermiddagen, og mange på min alder  ligger nok enten hjemme og sover eller er på jobb, sier Livastøl, som selv fyller 22 år på fredag.

Dagens høydepunkt var for ham akkurat som forventet.

– Det var nok en kald Lervig-øl i det plutselig så fine sommerværet. Stolen min og musikken som spilles er også bra, sier han.

Mer fra Dagsavisen