Stavanger

Fornøyde med Gladmat og Den spiselige byfesten

Mona Vervik sier at hun har fått svært gode tilbakemeldinger på årets Gladmatfestival. Aslaug Tveit, arrangementsansvarlig i Den spiselige byfesten, sier at dette året har det vært fantastisk og at de har doblet antall besøkende.

Bilde 1 av 2

Det var en sliten, men svært fornøyd Mona Vervik, daglig leder i Gladmat, RA snakket med Søndag.

– Jeg er fornøyd med å ha fått til en festival som har hatt et sterkt og bredt faglig innhold. Dette året tyvstartet vi på tirsdagen med «Kokepunktet», en konferanse for fagfolk, sier Vervik til RA.

Og tilbakemeldingene har vært svært gode.

– Dem som var med på Kokepunktet er klare til å komme tilbake neste år og utvikle dette videre som en nordisk konferanse og treffsted for folk innenfor måltidsnæringen, sier Vervik.

Hun er også fornøyd med spennende program fra scenen og framholder blant annet Dario Cecchini, slakteren fra Panzano.

– Det har også vært veldig kjekt å ha Chili-Klaus her. I tillegg har restaurantene hatt kurs og gjestespill og det har skjedd veldig mye spennende her. Vi er opptatt av at det skal være noe for alle. Ungene skal lære noe, og vi har hatt kokkekurs for barn i enda større grad enn tidligere.

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra publikum?

– Folk har kommet uoppfordret bort til meg og sagt at på denne festivalen har det vært kjekt og lite trengsel. Også utstillerne og Mattilsynet har gitt uttrykk for at de er meget godt fornøyde med årets festival.

Vervik anslår at det har vært mellom 200.000 og 250.000 mennesker på årets festival.

– Ellers må jeg også få trekke fram de frivillige. De kommer tilbake år etter år og gjør en kjempeinnsats, sier Vervik.

Fornøyde på Storhaug
Aslaug Tveit, arrangementsansvarlig i Den spiselige byfesten, er også godt fornøyd med festivalen som startet opp torsdag i området Ryfylkegata/Lervigtunet park på Storhaug.

– Det har vært fantastisk, sier Tveit til RA og fortsetter:

– Vi har vørt heldige med været, selv om det ikke ble så veldig høye temperaturer.

– Hvor mange var innom?

– Det er vanskelig å si, men jeg har fått indikasjoner på at det har vært dobbelt så mange som i fjor og da hadde vi omkring 9000 besøkende. Skal jeg tippe har det vært opp mot 20.000 besøkende dette året.

Mange av dem som tok turen til byfesten var barnefamilier.

– Og det er vi veldig glad for. Vi hadde ikke lagt opp til noen spesielle aktiviteter for ungene, men det virket som om de hadde det kjekt i parken, sier Tveit.

Hun sier også at det var et bevisst valg at de ikke hadde så mange selgere av mat.

– Litt av grunnen til det er at vi vil unngå at folk skal få følelsen av å stå i kø.

Den spiselige byfesten startet opp for første gang i 2013.

Ifølge Tveit var det først i fjor det tok virkelig av.

– Det er heller ikke tvil om at det også blir Den spiselige byfesten neste år. Og grunnen til at jeg allerede nå kan si det er at gjengen som jobber med dette er ildsjeler som har et stort samhold. Alle er med og bidrar, sier Tveit.

Mer fra Dagsavisen