Flere bedrifter lover å redusere matsvinn

Stadig flere bedrifter undertegner avtale om å redusere matsvinn i Norge.

Rogalandsavis

Onsdag undertegnet 17 nye bedrifter avtale, blant dem Diplom-Is, Fazer, Peppes Pizza, Starbucks og Olivia. I alt 60 bedrifter som representerer hele verdikjeden har nå undertegnet slike avtaler.

Fem departementer og tolv bransjeorganisasjoner inngikk i juni i fjor en avtale om et forpliktende, frivillig samarbeid for å redusere matsvinn.

Partene forplikter seg i avtalen til å halvere matsvinnet innen 2030, i samsvar med FNs bærekraftmål.

– Bransjeavtalen er et godt eksempel på at frivillighet og felles innsatsvilje fungerer i praksis, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

– Målet for 2030 er innen rekkevidde, mener han.

Matsvinnet i Norge gikk fra 2010 til 2016 ned med 14 prosent, noe som tilsvarer 11,5 kilo per innbygger.

(©NTB)