Annonse
Vidar og Ingvald Halgunset slo serieleder Nest-Sotra med 1-0 hjemme på Lassa lørdag. FOTO: ESPEN IVERSEN

Endelig sto Vidar løpet ut

Vidar-Nest-Sotra 1–0. Etter å ha sviktet helt på tampen både mot EIK, Bryne og Odd 2 sto Vidar og Ingvald Halgunset endelig løpet ut da de slo serielederen lørdag.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi har rotet bort noen slike kamper før. Spesielt mot Bryne og EIK var det irriterende. Dette viser at vi har toppnivået inne og er svært motiverende for fortsettelsen, sier Ingvald Halgunset til RA.

Trener Morten Jensen var også en svært lettet mann. At Vidar vant kampen, etter at kaptein Daniel Berntsen steg til værs og ekspederte en dødball i mål, var det heller ikke så mye å si på. Selv om det var nerve helt til slutt var Vidar det beste laget.

– Denne seieren betyr veldig mye for oss. Nest Sotra kom hit som serieleder, laget som scorer mest og laget som slipper inn minst mål. Vidar hadde ikke slått dem siden 2004 før denne seieren. Jeg synes også seieren var fullt fortjent, sier Jensen.

LES OGSÅ: Refvik tilbake til Vidar

På tankestadiet

På tribunen på Lassa fulgte blant annet Viking-trener Ian Burchnall med. Ingvald Halgunset har trent med laget nylig, men også andre spillere kan være aktuelle.

I den formen han viser bør også rutinerte Bjørnar Holmvik kunne være en løsning for Viking.

Halgunset, som også er aktuell for Sandnes Ulf, er selv usikker på om han vil flytte på seg nå om noe skulle bli konkret.

– Det er mest på tankestadiet og jeg har ikke noe konkret å forholde meg til. Når det er sagt tror jeg noe av det dummeste jeg kan gjøre nå vil være å havne på benken i OBOS-ligaen. Da er det bedre å spille fast i 2. divisjon. Fra Sandnes Ulf vil jeg aldri få noen slik garanti. Vi får se dersom det kommer et tilbud i løpet av sommeren, sier midtbanemannen.

Trener Morten Jensen tror han har best av å spille fast i Vidar ut denne sesongen. Han forventer uansett at det blir endringer i troppen i sommer.

– Sander Flåte flytter til Østlandet og forsvinner. Vi vil nok både miste noen og få inn noen nye i sommer, sier Jensen.

LES OGSÅ: Vekket til live partnerskapet

Håper å unngå hjemmetap

Med seieren over serielederen har fortsatt Vidar et lite heng på topplagene. Likevel er Morten Jensen realist om fortsettelsen.

– Det viktigste er å holde oss. Da må vi til 30 poeng. Det neste får være å nå 36 poeng som er målet vårt for sesongen. Jeg håper også vi kan forbli ubeseirede hjemme på Lassa. Så må vi prøve å forbedre oss borte, oppsummerer han.

LES OGSÅ: Vidar tapte mot Hødd

Kampfakta:
Fotball, 2. divisjon avd. 2
Vidar-Nest-Sotra 1–0 (1–0)
Lassa, 100 tilskuere
Mål: 1–0 Daniel Berntsen (55).
Vidar (3-5-2): Eivind Meling – Bjørnar Holmvik, Daniel Berntsen, Kristian Høvring – Emil Randulff (Martin Haaland i 23 min.), Ingvald Halgunset, Andreas Westlye, Jarle Madland, Sander Flåte – Martin Hummervoll (Eivind Kampenes i 3 min.), Jostein Ekeland (Carl-Henrik Refvik i 14 min.)
Gule kort: Bjørnar Holmvik og Ingvald Halgunset, Vidar. Akinbola Akinyemi og Ole Kristian Rødahl, Nest-Sotra.
Dommer: Sebastian Mikalsen, Spydeberg

 

Annonse