Mads Bøgild og Bryne må vinne på søndag for å unngå nedrykk fra OBOS-ligaen. Foto: Pål Karstensen.

Bøgild blir gjerne redningsmann på ny

Mads Bøgild reddet Bryne fra nedrykk i fjor, og i søndagens kamp mot Fredrikstad kan han gjøre det igjen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Bryne spiller avgjørende OBOS-ligakamp mot Fredrikstad søndag, der bare seier er godt nok. Det samme var situasjonen i fjor, og da dukket Mads Bøgild opp og ble folkehelt.

– Det var gøy å score det avgjørende målet. I ettertid har jeg virkelig fått sett hvor mye det betød for Bryne og interessen rundt klubben som betyr så mye for jærbuene, sier Bøgild.

Håper på tidlige mål

Han tar gjerne en reprise av fjoråret på søndag.

– Selvfølgelig har jeg mer enn lyst til å score og bli avgjørende, men det hadde vært litt for sykt med en reprise på fjorårets kamp. Forhåpentligvis er Fredrikstad litt ferdig med sesongen, slik at vi kan vi score et par tidlige mål og slippe det ekstreme dramaet, forteller Bøgild.

Stavanger-karen med fortid i blant annet SIF, Vidar og Brodd tror Brynes rutine i slike oppgjør kan bli avgjørende mot FFK.

– Klubben var i en lignende situasjon i 2012, og vi klarte oss også i fjor, så vi har vært oppe i lignende kamper før. Det gjør at stemningen kanskje er roligere og mer lystig i troppen, da vi vet hva vi må gjøre og at vi kan klare det, forteller Bøgild.

Trenger hjelp

Den store forskjellen fra i fjor til i år er at Bryne også er avhengige av hjelp fra Sandnes Ulf og Kongsvinger.

–Heldigvis har begge lagene noe å spille om, og det øker våre sjanser. Jeg tror begge vinner, og at det da bare blir opp til oss om vi klarer å vinne, sier han.

Bøgild understreker at de innad i spillergruppen ikke tenker på et scenario der de ikke vinner på søndag.

– Det er ikke gunstig at en klubb som Bryne rykker ned til tredje nivå, men hvis det skulle skje tror jeg klubben er sterk nok til å komme tilbake. Klubber med historie og så stor interesse kommer alltid tilbake, sier han.

Sandnes Ulf vil hjelpe

Sandnes Ulf har allerede berget kvalikplassen til neste års Tippeliga, men kjemper om å få en hjemmebanefordel i første playoffkamp. Motstander søndag er Hødd, som må vinne for å berge plassen i divisjonen.

– For vår del blir det å gå ut og gjøre det vi pleier å gjøre på hjemmebane. Vi har levert veldig gode prestasjoner både hjemme mot Raufoss og Ull/Kisa og vi må fortsette den høstformen vi har hatt på hjemmebane. Vi må trøkke til fra start, stå høyt og stresse dem fra avspark fordi vi møter et lag som kommer til å være veldig nervøse, sier assistent Tomi Markovski til klubbens egne hjemmesider.

Med seier kan laget gå forbi Kongsvinger, hvis cupfinalistene avgir poeng mot Ull/Kisa. Samtidig vil en seier hjelpe Bryne stort.

– Vi ønsker oss hjemmebanefordelen, da vi sannsynligvis møter et kunstgresslag. Det hadde gitt oss en fordel da vi spiller på gress, og selvfølgelig med tanke på publikum. Vi har ødelagt litt for oss selv der, og er litt avhengig av andre resultater, men vi skal i hvert fall gjøre vårt, sier han.