Andersens kjøpte Norges mest populære seilbåt

Da ekteparet Andersen skulle kjøpe båt, var det en selvfølge at vinden skulle sørge for fremdriften. De valgte Norges mest populære merke.

Det gnikkes og pusses i havnen på Sølyst. Solen skinner og sender løfter om en fin sommer på sjøen. Noen har allerede hatt flere turer ut på bølgene. Det er glede i luften. Ekteparet Aud Jenny og Helge Andersen gleder seg nok mer enn de fleste. De skal ta over sin egen seilbåt, en Bavaria. Båten har romslig plass til å spise, en god kabin foran, og en gjestekabin bak. Her ligger alt til rette for en fin sommer på sjøen. Bavaria er Norges og Rogalands mest populære seilbåtmerke, og det er det god grunn til.

- Merket er jo svært anerkjent, og desidert størst. Det gir veldig mye båt for pengene, sier Helge Andresen. Ekteparet har solgt hytta for å virkeliggjøre båtdrømmen.

Fra de bestemte seg for å skaffe båt til de nå gjør seg klar for sin første tur i den flott! e båten gikk det bare tre uker.

- Det var ganske intensivt. Brukte mye tid på internett. Fant denne, skrev den ut, og noterte at den var for dyr, smiler Helge Andresen. Tydeligvis fristet tilbudet fra selger Kurt Frafjord nok til at de valgte å strekke seg litt ekstra. Ekteparet har tidligere seilt en del, og nå var det på tide å komme i gang igjen.

- Det gir en helt spesiell ro. Stillheten er fantastisk. Samtidig er det noe å gjøre. Det er deilig å slippe duren fra motorbåtene. Seil er helt perfekt, sier Helge Andersen. De går inn i båten, nysgjerrige, og sugne på å komme ut på jomfruturen.

Selger Kurt Frafjord skal ikke slutte med seiling, men trenger en større båt, med en ekstra kabin. Å selge Bavaria var ikke særlig vanskelig.

- Det tok vel et par-tre uker. Hadde interessenter både lokalt og fra Østlandet, sier Frafjord, som ikke kan tenke seg å bytte ut seil med motor.

- Det er veldig hyggelig her ute, og seiling er jo en god familieaktivitet, sier Kurt Frafjord.