Nyheter

200 Gosen-elever med revypremiere

Gosenrevyen setter opp forestillinger fram til fredag denne uken, men allerede på tirsdag starter jakten på nye talenter til neste års revy.

Bilde 1 av 23

– Vi var veldig fornøyde med premieren. Elevene gjorde en kjempejobb, sier en begeistret Jon Arne Sægrov, prosjektleder for Gosenrevyen, som hadde premiere denne fredagen. 200 ungdomsskoleelever i alderen 15 og 16 år sto da på scenen i gymsalen til Gosen skole på Madla i Stavanger. Der framførte de årets forestilling – den 27. i rekken, og som i år har fått navnet «Hørra te».

– Det handler om betydningen av å være en del av et fellesskap. Det er jo noe alle ønsker, enten om det er tilhørighet til familie, klasse, land eller kjønn, uttalte Sægrov til RA forrige uke i forkant av premieren.

Og det er ikke småtterier av et fellesskap som ble vist fram under fredagens premiere. Sægrov anslår at elevene til sammen går inn og ut av 2000 roller med musikkinnslag i ulike sjangre, dans og sketsjer i løpet av en forestilling. Til enhver tid er det mellom 50 og 100 elever inne på scenen.

Starter talentjakten

– Det er ekstreme mengder arbeid bak en slik forestilling. Det ser kanskje lett ut på scenen, men det er fordi hver minste bevegelse og tone er innøvd til det virkelig sitter. Elevene har brukt tusenvis av timer for å få dette til, sier Sægrov.

Med slike arbeidsmengder må jakten på neste års talenter starte tidlig. Allerede i morgen skal Sægrov møte 8.-klassingene ved Gosen skole for å tilby dem å være med i neste års revy.

– Deretter starter vi snart massive runder med auditions hvor elevene får vise fram alt de kan på en scene, sier Sægrov.

Som et fotballag

– Hva slags betydning har en revy for som dette for skolen?

– Det gjør noe unikt med skolemiljøet. Etter en revyperiode er det et helt annet liv i gangene på skolen enn før. Elevene på 8. og 9. trinn skuler ikke på hverandre, for gjennom arbeidet med revyen er de nødt til å samarbeide og bli trygge på hverandre, sier Sægrov, som sammenligner revyarbeider med «alle de positive sidene ved et fotballag».

– Forskjellen er at her er alle på vinnerlaget. Den som bærer inn mikrofonstativet på scenen, er like viktig som den som skal ta mikrofonen i bruk. Hvis ett ledd svikter, blir det jo ikke noe resultat. Det gjør at alle elevene tar del av suksessen sammen, sier prosjektlederen.

Årets forestilling spilles denne uken på dagtid for 4000 skoleelever i Stavanger fram til fredag. Prosjektleder Sægrov anslår at ytterligere 3500 publikummere kommer til å se showet som settes opp på kveldstid.

Fredag kveld ble gymsalen til Gosen skole i Stavanger fylt opp av publikummere som fikk med seg premiereshowet. Trykk på bildet øverst i saken for å se stor bildeserie fra kvelden.

LES OGSÅ: – Det er travelt, men sånn er Gosenrevy-livet

Mer fra Dagsavisen