Nyheter

Vil ha krafttak for Ekebergsletta

Koronaepedemien har satt en stopper for både Norway Cup og Tons of Rock. Nå vil Oslo Frp at pausen brukes til å fremskynde en sårt tiltrengt oppgradering av Ekebergsletta.

– Ekebergsletta har lenge trengt en grundig rehabilitering, nå har vi muligheten til å fullføre den med et skikkelig krafttak, sier Lars Petter Solås i Frps bystyregruppe til Dagsavisen.

For abonnenter: Våre beste artikler om korona

Spørsmål

Solås har sendt et skriftlig spørsmål til byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap) hvor han tar opp dette.

«Delene av rehabiliteringsplanen som ikke allerede er igangsatt kan nå settes i gang og fullføres i løpet av sommeren og høsten 2020. Kostnadene som måtte tilkomme utover vedtatte budsjett for 2020 kan legges inn i revidert budsjett som vedtas i juni, men arbeidet kan allerede nå igangsettes med midlene som BYM har fått bevilget. Hva vil kostnaden bli for å fullføre den eksisterende rehabiliteringsplanen i 2020?»

Inviterer med byrådspartiene

Noe svar har han ennå ikke fått.

– Det er viktig at arbeidet kan settes i gang raskt for at alt som kan gjøres i år blir gjort. For å sikre den nødvendige forutsigbarheten tilbyr vi byrådspartiene å allerede nå danne flertall hvis det trengs penger, sier Lars Petter Solås.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lars Petter Solås (Frp). Foto: Bjørn Inge Bergestuen/Frp

Frp trekker også frem viktigheten av å holde hjulene i gang i næringslivet under koronakrisen. Blant annet bygg- og entreprenørbedrifter har vært blant de lidende under den pågående koronakrisen.
– Dette tiltaket er vinn-vinn. En hardt presset anleggsbransje får ekstra oppdrag, og idretten får Ekebergsletta i topp stand å vende tilbake til, sier Solås.

Frp mener den eksisterende rehabiliteringsplanen kan fullføres i løpet av sommeren og høsten. Etter planene skulle bare deler av sletta rehabiliteres og arbeid ville tidligst være ferdig i 2021.

– Planene som ligger nå var at mesteparten av den åpne sletta skulle rehabiliteres i deletapper som skulle fullføres tidligst 2021. Det eneste unntaket var noen av områdene som var akkurat der Tons of Rock skulle leie, men også disse områdene kan rehabiliteres innenfor de eksisterende planene nå som festivalen er avlyst for 2020, sier Frp-representanten.

Les også: Norway Cup må avlyses: – Det er kjempetrist

– Skulle det mangle midler på budsjettene vil Frp invitere med byrådspartiene på å sikre bevilgning i behandlingen av revidert budsjett. De tre byrådspartiene og Frp har til sammen 30 representanter og utgjør det nødvendige flertallet i bystyret. Det er viktig at arbeidet kan settes i gang raskt for at alt som kan gjøres i år blir gjort. Derfor tilbyr vi byrådspartiene å danne flertall i revidert budsjett, sier Lars Petter Solås.

Nedtur

For generalsekretær i Norway Cup, Pål Trælvik er Frps forslag gode nyheter.

Les også: Norway Cup tar selvkritikk: – De andre turneringene har vært flinkere enn oss

– Det var en nedtur å måtte avlyse Norway Cup. Men nå kan det komme noe godt ut av det, og dette er et glitrende forslag som vi stiller oss 100 prosent bak, sier Trælvik til Dagsavisen.

Oslo  20190725.
Det rigges opp til Norway Cup 2019 på Ekebergsletta. Her ved Generalsekretær i Norway Cup Pål Trælvik.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Generalsekretær i Norway Cup, Pål Trælvik. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB Scanpix

– Rundt 20 prosent i sør enden av sletta, opp mot Brannfjellåsen, ble rehabilitert etter Norway Cup i fjor, med nytt dekke og ny drenering. Dette er et område som nå har blitt veldig bra, sier Trælvik.

Etter planen skulle arbeidet med rehabilitering fortsatt etter årets turnering.

Han håper nå at arbeidet kan fremskyndes.

– For en så hageinteressert mann som meg, fikk jeg tårer i øynene da jeg i fjor vår ble presentert for Bymiljøetatens planer for sletta i fjor vår. Kan vi nå ganske snart sette i gang arbeidet på andre felt på sletta, kan vi presentere baner på høyde med Ullevaal stadion allerede neste år, sier han.

Les også: Norway Cup-generalen lever i håpet – forstår at folk er skeptiske

– Det vil være perfekt å gjøre dette arbeidet nå. Da får vi hele vekstsesongen, og topp baner til neste år, sier han.

Det de har gjort på området som er rehabilitert å ta av hele dekket, og gå 25 centimeter ned i bakken.

– Det er byantikvaren som har satt grensen på 25 cm, sier Trælvik.

– Skulle de fått vekk alle helninger som sletta er preget av måtte de gått mye dypere. Men nå får de tatt vekk de verste ujevnhetene, og dreneringen vil gjøre at vi ikke lenger trenger å frykte for øsende regnvær som gjør banene ubrukelige, sier han.

Byrådsavdelingen for idrett, kultur og frivillighet har ikke tatt stilling til Solås' forslag.

–  Vi har bedt BYM om innspill på hva som er mulig i forhold til rehabilitering, sier byrådsavdelingen til Dagsavisen.

Mer fra Dagsavisen