Trikkeligaen

Øby vender hjem fra Island: – Opplagt en fantastisk signering for oss

Med 43 kamper i Eliteserien og nesten 200 kamper i Obosligaen, vender Olav Øby tilbake til norsk fotball og forsterker Kjelsås foran årets sesong i PostNord-ligaen.

Etter flere gode sesonger for både KFUM Oslo og Fredrikstad i Norge, tok Olav Øby sjansen og reiste til islandsk fotball og KR Reykjavik foran 2023-sesongen. Der ble det 34 kamper og en sjetteplass med seg hjem i bagasjen, før han fredag ble klar for Kjelsås etter å ha trent med klubben i vinter.

– Kjelsås er en meget spennende og ikke minst varm klubb. Menneskene er herlige, og da ligger det til rette for deilige prestasjoner, utvikling og glede, sier Øby til klubbens hjemmesider.

Hovedtrener Eivind Kampen er svært godt fornøyd med sin nyeste forsterkning.

– Det er jo opplagt en fantastisk signering for oss. Vi har vært på utkikk etter å få inn litt mer erfaring i troppen vår denne vinteren, og dette er «bullseye» på den bestillingen, sier Kampen og fortsetter:

– Vi får inn en veldig energisk og treningsvillig spiller, med gode lederegenskaper som vil hjelpe de yngre spillerne masse. Øby har også ordentlig x-faktor med en fryktelig følsom fot.

Tradisjonen tro har Kjelsås også denne vinteren sendt flere spillere oppover i divisjonene. William da Rocha ble solgt til Eliteserien og KFUM Oslo, mens Jacob Blixt Flaten har gått til Sogndal. I tillegg har Victor Halvorsen dratt tilbake til Sarpsborg, etter at hans utlån tok slutt ved sesongslutt.

– Det er veldig kult for Kjelsås at Olav har tro på det vi holder på med, det gir masse energi inn i spillergruppa, og jeg gleder meg fælt til å komme i gang sammen på feltet, forteller Kampen.

– Spillergruppa kjenner jeg godt. Masse sultne spillere hvor alle vil bli bedre, og en gruppe som unner hverandre gode ting. Det er et miljø man ønsker å være en del av, avslutter Øby.

Dette er Kjelsås’ treningskamper denne vinteren

Mer fra Dagsavisen