3. divisjon: Målbonanza i Oslo-derby, Friggs Ferrer med hat trick

Oppsal og Skeids rekrutter leverte en festforestilling mandag kveld. På Tørteberg scoret Ulrik Ferrer hat trick. Her er sammendraget fra Oslolagenes 3. divisjonsrunde.

Her er sammendraget av helgens runde i 3. divisjon for Oslo-lagene.

Avdeling 1

GNEIST – LOKOMOTIV OSLO 1–0 (0-0): Lokomotivet var best og skapte mest, men fikk aldri ballen i mål. Gneist hadde knapt skapt noe som helst før vi gikk inn i overtidsminuttene på Liland kunstgress lørdag ettermiddag. Da ble Elias Haugand matchvinner for hjemmelaget. Et skudd fra venstre måtte Loko-keeper gi retur på og på bortre stolpe ble ballen pirket i mål. Et surt tap for de svartkledde. Gneist ligger fortsatt på nedrykksplass tross seieren.

LYSEKLOSTER – ULLERN 2. LAG 2–0 (1-0): Den suverene serielederen var ikke like overlegen som før i hjemmemøte med Ullerns rekruttlag. Hjemmelagets Alexander Dang scoret ett mål i hver omgang. Og det var det. Ullerns 2. lag ligger fortsatt nest sist med fire poeng opp til sikker plass. Men den avstanden kan øke mandag kveld.

FRIGG – LILLESTRØM 2. LAG 6-0 (3-0): Ulrik Ferrer er tilbake for Frigg og da skjer det ting. Denne mandagskvelden scoret han hat trick mot et LSK-lag som stilte med flere mann fra A-stallen. Filip Mardal åpnet målfesten på Tørteberg med et kontant skudd i mål etter ti minutters spill. Ulrik Ferrer satte sin første scoring ti minutter før pause da han på typisk vis stakk fram og vippet ballen i mål fra kloss hold. Sju minutter senere var han frampå igjen og sørget for tremålsledelse til pause. Den kom etter et strålende Frigg-angrep der ballen gikk på etttouch i et angrep der LSK2 rett og slett ble utspilt. Frigg holdt et imponerende høyt tempo i denne fasen av kampen. Etter 67 minutter kom nummer fire og Ferrers tredje. Innbytter Håkon Vold Krogh fosset fram på venstrekanten og innlegget fra dødlinja møtte selvsagt Ferrer først. Da ga målmaskinen seg 20 minutter før slutt g ble erstatttet av Ola-Johan Antonsen-Meløy. Han satte Friggs to siste scoringer i kampen. Han skjønte jo hvem han overtok etter. Den første på en keeperretur fra Jørgen Sveinhaug fra kloss hold, den andre fire minutter på overtid da han ble elegant frispilt satt opp av Stian Barane og Peder Nomell. Den scoringen ble kampens siste spark på ballen. Imponerende av Frigg som aldri tok foten av gasspedalentross stor ledelse. Frigg er treer på tabellen, mens LSK2 er bare to poeng oer nedrykksplass.

GRORUD 2. LAG – GJELLERÅSEN 1-3 (0-2): Whalid Khris og Gustav Severinsen sendte nabogjestene i ledelsen før pause. Elias Aarflot ga Grrud-rekruttene nytt håp med sin redusering etter en snau times spill, men bare fire minutter senere scoret Whalid Khris sitt andre mål og punkterte kampen. Det hjalp heller ikke at Groruds Karim Bata fikk sitt andre gule kort og måtte forlate arenaen ti minutter før slutt. Dermed blir hjemmelaget liggende helt sist på tabellen med sine ni poeng. Det er åtte poeng opp til sikker plass.

Øvrige resultater: Skedsmo – Os 2-4, Fana – Sandviken 1–0. Mandag: Skjetten – Stabæk 2. lag 3-2.

Tabelltoppen: Lysekloster 48, Os 39, Frigg 35, Fana 32.

Avdeling 6:

SKJERVØY – KFUM 2. LAG 5–1 (2-0): KFUM-rekruttene fikk kjørt seg på Lerøy stadion lørdag. Laget holdt stand i en halvtime før målene rant inn. To før pause, de tre siste etter hvilen. William Silfver-Ramage scoret KFUMs mål da de reduserte til 1–3 etter 54 minutter. Dermed fortsetter kampen om å overleve i divisjonen for dette laget.

NORDSTRAND – LØRENSKOG 1–0 (1-0): Luka Fajfric scoret for hjemmelaget allerede etter fire minutter og da tenkte han neppe at det ville bli kampens eneste mål. Han tok ballen elegant ned inne i straffefeltet på åtte meters hold ute til høyre og banket ballen kontant i mål. Det var hans niende scoring for sesongen. Hans storebror Vuk startet på benken for Lørenskog, men kom inn etter pause. Nordstrand burde ledet mer ved pause, men Lørenskog-keeper Ole Martin Drevland holdt laget inne i kampen. Nordstrand spilte nesten hele 2. omgang med ti mann etter at Trygve Solberg Aarstad fikk sitt andre gule kort etter 51 minutter. Dette var kampen om annenplassen i avdelingen bak suverene Follo og Nordstrand tok i hvert fall innpå Lørenskog og ligger nå tre poeng bak. Dette var Nordstrands fjerde strake seier.

OPPSAL – SKEID 2. LAG 3-3 (3-3): De som tok turen til Trasop denne sensommerkvelden mandag fikk oppleve mye. Vi har mer enn nok med scoringene som kom etter at Skeid hadde hatt kampens største sjanse med et skudd på innsiden av stolpen. Fra 22 minutters spill til pause kom alle kampens seks scoringer! 22 min.: 0-1, Moutaz Ali Alzubi snapper med seg ballen, kommer fri på høyre og scorer fra kloss hold. 27 min.: 1-1 ved Ebrima Jammeh som rydder seg plass og skyter hardt med venstre fra 25 meter rett i hjørnet. 29 min.: 1-2 ved kaptein Noah Sveen Fjeldstad som header hjørnesparket fra Torje Naustdal kontant rett i nettet. 31 min.: 2-2 igjen ved Ebrima Jammeh som spilles fri i midten og skuddet med venstrebeinet går under keeper og i mål. 35 min.: 3-2 ved Matheo Minh-Khang Hoang stikker fram i midten og vipper ballen forbi keeper Kasper Ofstad. 43 min.: 3-3. Torje Naustdal tar et frispark fra skrått hold nesten ute ved sidelinja. Alle venter innlegg, men han banker ballen rett i nærmeste vinkel! Da fortjente alle mann pause. Etter pause hadde Skeid noen nye hundre prosent sjanser før kampen ebbet ut. Skeid var nærmest seieren, mens Oppsal var farlige på et par kontringer. På de fire siste kampene har Skeid2 scoret 18 mål (!).

Torje Naustdal var veldig aktiv på Skeids midtbane.

Øvrige resultater: Sarpsborg 2. lag – Fløya 0-2, Hammerfest – Skånland 0-4, Asker – Mjølner 1–2. Mandag: Follo – Tromsø 2. lag 8-0.

Tabelltoppen: Follo 45, Lørenskog 39, Nordstrand 36, Asker 31.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!