Trikkeligaen

VIF-forbannelsen som ikke slipper taket

(Vålerenga – Odd 2-2). VIF er Eliteseriens svakeste hjemmelag, men mot Odd så det lenge ut til at nykommerne skulle snu trenden. Så spolerte en gammel Kjelsås-spiss festen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Eneo Bitri, Andrej Ilic og Elias Hagen fikk alle tillit fra start mot laget fra Skien søndag. Trioen har kommet inn portene på Valle i løpet av sommeren, noe Geir Bakke og Joacim Jonsson er svært tilfreds med. Presterer de som treneren og sportssjefen ønsker, blir det fort etterlengtet arbeidsro på Intility Arena framover.

Men hva trepoengeren gjelder, skulle det ikke lykkes søndag heller.

Les alt om Vålerenga her!

Nykommer Bitri var uheldig i forkant av Odds 1-0-scoring, men spilte seg inn i oppgjøret og revansjerte seg sågar med en flott 2-1-scoring på hodet før pause – prov på det sportssjef Joacim Jonsson har sagt om albanerens duellstyrke. Hagen, en annen nykommer, hadde servitørrollen på corneren.

Mohamed Ofkir, som også må kalles nykommer siden han ankom før sesongstart, viste også hva som bor i ham i søndagens oppgjør. Angrepsspilleren rundlurte Odds Diogo Tomas forut for Vålerengas 1-1-mål – et selvmål framprovosert ene og alene av Ofkir.

Lenge så det lyst ut med tanke på å rette på inntrykket på eget gress, men tidligere Kjelsås-spiss Ole-Erik Midtskogen snek seg foran VIF-kaptein Stefan Strandberg og ordnet 2-2 på Intility i 2. omgang. Og vertene maktet ikke å bryte ned gjestene i jakten på seier. Dermed ble det nok en skuffelse på eget gress for Vålerenga.

Vi fulgte kampen live!

Før oppgjøret sto VIF med én fattig hjemmeseier i Eliteserien. Etter kampslutt var tallet det samme, og dermed er Geir Bakkes mannskap fortsatt nederst på hjemmetabellen. Den trenden må snus, skal VIF komme seg trygt ut av bunnstriden. Og spilleplanen bør gi håp.

Tøffe borteoppgjør venter for Vålerenga, deriblant mot Viking og Bodø/Glimt. Men VIF har ikke gjort seg bort på sine reiser, som mot Molde og Strømsgodset nylig. Det er hjemme det har skortet, men i de neste hjemmekampene er det ikke fryktinngytende motstand som venter. Men da må det til gjengjeld vinnes, noe som har vist seg enklere sagt enn gjort.

Først kommer tabelljumbo Aalesund på besøk, deretter Brann, Rosenborg, Stabæk og Tromsø. Der bør Bitri, Hagen, Ilic og co. kunne sanke flere trepoengere – selv om det kanskje føles som en mager trøst for VIF-fansen akkurat nå.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Kampfakta

Fotball, Eliteserien menn

Vålerenga – Odd 2-2 (2-1)

Intility Arena: 8.368 tilskuere

Mål: 0-1 Dennis Gjengaar (8), 1-1 Sondre Solholm Johansen (19, selvmål), 2-1 Eneo Bitri (39), 2-2 Ole Erik Midtskogen (67)

Gult kort: Zakaria Mugeese og Espeen Ruud, Odd.

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding

Vålerenga (3-4-3): Jacob Storevik – Stefan Strandberg, Eneo Bitri, Fredrik Oldrup Jensen – Magnus Bech Riisnæs, Petter Strand, Elias Hagen, Henrik Bjørdal, Daniel Håkans – Mohamed Ofkir (Jacob Dicko Eng fra 85.), Andrej Ilic (Torgeir Børven fra 76.)

---


Mer fra Dagsavisen