Trikkeligaen

Elias Hagen tilbake i Eliteserien – har signert for Vålerenga

Geir Bakke og Vålerenga fortsetter sommerhandelen på Valle. De nedrykksplasserte blåtrøyene har hentet midtbanespilleren Elias Hagen (23) fra IFK Göteborg.

Det bekrefter Oslo-klubben på sine hjemmesider. Ifølge TV 2 betaler Vålerenga i overkant av sju millioner kroner for den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.

– Som Oslo-gutt har jeg selvfølgelig vært og sett Vålerenga spille flere ganger, så det blir utrolig kult å kunne ikle seg den kongeblå drakta og gå ut på Intility Arena, sier Hagen.

23-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2027-sesongen. Han er spilleklar til kampen mot Strømsgodset lørdag.

Glimt-sentral

– Elias har andre egenskaper enn det vi har fra før og vil komplementere laget med sine ferdigheter. Han er en veldig ballsikker spiller som kan diktere tempoet i kampen, sier sportssjef Joacim Jonsson.

Hagen forlot Aspmyra til fordel for svenske Göteborg tidlig i januar i år. 23-åringen startet samtlige av årets fjorten første seriekamper, men i to av de tre siste kampene har midtbanespilleren blitt plassert på benken.

I fjor høst var Hagen sentral i Glimt-laget som var nære å kvalifisere seg til mesterligaens gruppespill som første norske lag siden 2007. Totalt ble det 78 kamper for de gulkledde fra nord.

Tøff Bakke-start

Vålerenga har hatt en marerittaktig første halvdel av årets eliteseriesesong, og i juni kostet det Dag-Eilev Fagermo jobben på Valle. Signeringen av tidligere LSK-trener Geir Bakke har heller ikke brakt umiddelbar suksess, og Oslo-laget står med tre strake tap etter ansettelsen.

Etter 15 spilte kamper befinner Vålerenga seg på en 15.-plass. Opp til trygg grunn er avstanden fem poeng. I NM har det derimot gått bedre, og 27. september venter Glimt i semifinalen hjemme i Oslo. Tre dager før møtes de til serieduell på Aspmyra.

Mer fra Dagsavisen