Trikkeligaen

VIFs damelag signerte ny midtstopper

VIFs damelag har hentet en ny midtstopper. Hun kommer fra svensk toppfotball.

Vålerengas kaptein og midtstopper Stine Ballisager har som kjent forlatt klubben og nå er kanskje erstatteren funnet. Den amerikanske forsvarsspilleren Michaela Kovacs har signert en toårskontrakt med klubben, melder klubben på sine hjemmesider mandag.

26-åringen kommer fra KIF Örebro i Allsvenskan, der hun har startet i 16 av 17 kamper denne sesongen.

– Det føles utrolig bra å signere, gøy å komme midt i sesongen til en klubb som dette med høy kvalitet og gode verdier. Jeg ser fram til å møte lagvenninnene, bli kjent med ligaen, utvikle meg som spiller og forhåpentligvis nå målene våre, sier Kovacs til Vålerengas hjemmeside.

Kovacs startet sin profesjonelle karriere for den portugisiske klubben Boavista, som spiller i den portugisiske toppdivisjonen. Før det spilte hun college-fotball i USA på Michigan State.

Vålerenga har en intens høst foran seg, de leder Toppserien, er fortsatt med i cupen og skal ut i kvalifisering til Mesterligaen tidlig i september.

Neste seriekamp spilles ikke før 26. august hjemme mot Åsane. Den lange pausen skyldes fotball-VM som begynner i Australia og New Zealand 20. juli.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!



Mer fra Dagsavisen