Skeid og Moss med klassescoringer. Skeid er mestscorende i OBOS-ligaen

(Skeid - Moss 2-2). Vakre scoringer går aldri av moten. Vi fikk fire flotte scoringer der ett poeng til hvert lag var ganske fortjent.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Nyopprykkede Moss viser muskler, mens Skeid har større repertoar enn i fjor. Og etter denne kampen kan Skeid skryte av at de scorer flest mål av alle i OBOS-ligaen med sine ti mål!

- Det er jo noe å ta med seg, vi vil jo heller vinne 3-2 enn 1-0, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Og det er morsommere med 2-2 enn 0-0 også.

Det var forventninger rundt begge lag etter at Skeid kom hjem med storseier (4–0) over Ranheim, mens Moss slo fjorårets eliteserielag Jerv 2–1 hjemme.

Mosse-trener Thomas Myhre tok en rolig spasertur rundt Nordre Åsen mens spillerne hans forberedte seg.

Morsom åpning

Dommer Henrikke Holm Nervik ble rygget ned av Skeids målscorer Maxwell Effiom og da oppstår denne pussige situasjonen.

Kampen startet i høyt tempo der Skeid var dominerende med raske baller i lengderetningen.

Ledermålet etter sju minutter kom etter to gode prestasjoner. Først den presise ballen fra Fredrik Flo som Erik Nordengen tok ned på brystet, satte fart inn i feltet og smalt i mål via tverrliggeren rett foran de tallrike Mosse-supporterne som sto med ryggen mot Muselunden.

Det var anslaget til en halv omgang i høyt tempo der Skeid viste fint kombinasjonsspill, men der Moss viste at de hadde noe å by på på sine kontringer.

- En fin start av oss. Vi er aggressive og på fra start, sier målscorer Erik Nordengen som er en av dem som har løftet seg mest i årets Skeid-lag.

Etter hvert justerte begge lag presspillet og Moss kom til halvsjanser.

Varierte presshøyden

Utligningen etter 19 minutter var en elegant avslutning av Aksel Potur som bredsidet ballen tilsynelatende ned i hjørnet utenfor Skeid-keeperens rekkevidde.

Da roet kampen seg noe, begge lag hadde sine perioder med ballen i laget, mens Skeid hadde den største sjansen da Marcus Melchior fikk av gårde et godt skudd som den lange Mosse-keeperen Mathias Eriksen Ranmark måtte ut i full strekk for å slå unna.

Mosse-keeperen, opprinnelig fra Oppsal, opptrådte som en våken sweeper ved flere anledninger.

- Det er bedre å ta ballen høyt i banen, sa slipper jeg jo å redde, sier Mosse-keeperen til Dagsavisen.

- En viktig spiller for oss. Han har også en god pasningsfot, sier trener Thomas Myhre som en vel kan si har spisskompetanse på keeper-prestasjoner.

Mosse-keeper Mathias Eriksen Ranmark ruvet i luftrommet på Nordre Åsen.

Spissbytte

Skeid startet med Johnny Buduson på benken, mens Kristoffer Hoven (med hat trick mot Ranheim) startet på topp sammen med Maxwell Effiom.

Buduson kom inn for Hoven etter en drøy time etter at Moss hadde vært mest aggressive i starten av 2. omgang.

Skeid prøvde å brette ut spillet og Henning Tønsberg Andresen fikk et godt innlegg til David Hickson på motsatt side som han med litt hell kunne fått på mål.

Ventet på kontringer

Hjemmelaget tilrev seg mer av initiativet, Moss la seg lavere og ventet på kontringer.

Og den kom.

Kvarteret før slutt fikk de slått en lang ball opp, Moss kom to mot en og Noah Alexandersson plasserte ballen behersket ned i keepers høyre hjørne rett foran egne supportere. Skeid-forsvaret kom seg aldri på plass.

“Rykker opp, rykker opp”, sang Mosse-supporterne til laget som har fått en flott start i sitt comeback på dette nivået.

Resten handlet om å ri denne seieren inn for Moss som la seg helt ned mot egen 16-meter.

Avslutning med stil

Og det straffet seg. Corneren fra Bendik Rise havnet ute hos en umarkert Maxwell Effiom som sendte ballen i en pen bue opp i vinkelen.

Skeid-kaptein Bendik Rise kunne blitt matchvinner da han fikk avgårde et skudd helt oppe i vinkelen ett minutt før full tid, men da viste Eriksen Ranmark sin rekkevidde. Med nød og neppe fikk han slått ballen til corner.

I de fire tilleggsminuttene hadde begge lag sine forsøk der Johnny Buduson var nærmest med sin heading like over.

- Vi blir liggende for lavt i sluttfasen og mister poeng med det. Vi har tatt steget bra, men alle kommer til å slå alle i denne ligaen, sier Mosse-trener Thomas Myhre, som var godt forberedt på Skeids sterke midtbane.

Kommende helg skal Skeid møte Fredrikstad borte, mens Moss tar imot Sandnes Ulf på Melløs.

---

1. divisjon menn onsdag:

Skeid – Moss 2–2 (1–1)

Nordre Åsen: 928 tilskuere.

Mål: 1–0 Erik Nordengen (7), 1–1 Aksel Potur (19), 1-2 Noah Alexandersson (74), 2-2 Maxwell Effiom (84).

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade.

Skeid: Simen Nilsen – Henning Tønsberg Andresen, Fredrik Flo (Anders Johansen fra 68), Hayder Altai, David Hickson – Erik Nordengen (Florind Lokaj fra 87), Torje Naustdal (Fredrik Vinje fra 63), Marcus Melchior, Bendik Rise – Maxwell Effiom, Kristoffer Hoven (Johnny Buduson fra 63).

Moss: Mathias Eriksen Ranmark – Marius Andresen, Kristian Strande, Ilir Kukleci, Jakob Hoffmann (Adan Hussein fra 65) – Aksel Potur, Kaya Makosso, Alexander Lien Håpnes – Noah Alexandersson, Claudio Braga, Anas Farah Ali.