Trikkeligaen

Børven ser ut til å bli svaret på VIFs spissjakt

Etter at Vidar Örn Kjartansson forlot klubben, har Vålerenga vært på spissjakt. Den ser ut til å ende opp i Torgeir Børven, da både Nettavisen og Varden melder at utenlandsproffen vender hjem til Valle.

Torgeir Børven (30) har spilt 17 minutter med førstelagsfotball for sin tyrkiske klubb Gaziantep denne sesongen, og var tidligere i sommer på besøk hos Vålerenga der han var med på et par treninger. Den gang var det først og fremst for å hjelpe til med spissens rehabilitering, før han dro tilbake til Tyrkia.

Børven har ett år igjen av sin kontrakt i Tyrkia, pluss en opsjon på ytterligere ett år. Dagsavisen vet at spissen er åpen for å komme til Vålerenga hvis klubben skulle ha ønske om å hente ham. Koblingen til Dag-Eilev Fagermo, som tidligere trente Børven i Odd, er hovedårsaken til det.

– Akkurat nå har vi jo spisser. Men er det slik at det forsvinner en spiss, og at vi må ha en erstatter inn, så er det sikkert ikke helt umulig. Han er jo her nå, og han liker Vålerenga godt, påpekte Fagermo tidligere i sommer.

Tirsdag kveld melder både Varden og Nettavisen at det kun er detaljer som gjenstår før 30-åringen blir presentert som ny VIF-spiller. Børven skal angivelig ha takket nei til et tilbud fra Odd, som både var mer lukrativt og hadde en lengre tidshorisont.

VG skriver tirsdag at angriperen kommer til å skrive under på en kontrakt på 2,5 år, som vil si ut 2024-sesongen.

Tidligere i sommer hentet også Vålerenga hjem Stefan Strandberg fra et utenlandsopphold i Italia, etter at midtstopperen ikke ble registrert i troppen.

Hverken Torgeir Børven eller hans agent Kent Karlsen har besvart Dagsavisens henvendelser tirsdag.

Mer fra Dagsavisen