Trikkeligaen

Näsbergs verdige avslutning: – Reiser med en god følelse

Ivan Näsbergs VIF-karriere er snart over. I sin siste hjemmekamp fikk han en mektig avskjed fra sine egne.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter å ha vært med på Vålerengas bunnsolide 4-2-seier over Viking, ble den vaskeekte Vålerenga-gutten takket av for innsatsen i klubben de siste 22 årene.

– Tre poeng, og vi spiller en solid kamp i 70 minutter. I tillegg steller Klanen i stand noe helt rørende for meg, og det setter jeg utrolig stor pris på, sier Ivan Näsberg til Dagsavisen etter sin siste hjemmekamp for VIF.

Slik så det ut ved innmarsjen til Vålerenga - Viking. "Ivan Näsberg - En av oss" sto på det nederste banneret.

Han forventet ikke såpass mye oppmerksomhet i forkant av sin siste opptreden på Valle for denne gang. For han skal tilbake om det lar seg passe en gang, har han vært åpen om tidligere.

– Jeg forventa bare noe blomster, og ikke noe i nærheten av det jeg fikk. Men selvfølgelig, man skal aldri undervurdere Klanen, smiler midtstopperen.

Les alt om Vålerenga her!

Drar med god samvittighet

Nå fortsetter fotballkarrieren i PAOK og Hellas. Det blir mildt sagt uvant for 26-åringen.

– Jeg reiser herfra med gode følelser, spesielt med tanke på hvordan vi har prestert i det siste. Da ser det bunnsolid ut, og det er bare å fortsette med det. Jeg har så å si bare gode minner herfra, og tar med meg gode minner.

For første gang siden 2018 har Vålerenga vunnet tre strake kamper i Eliteserien, etter seier mot Kristiansund, Sarpsborg 08 og nå Viking.

– Det handler om å ha litt flyt også. Når man har det, så går det veien. Vi er vant til å jobbe i motbakke som vi har sett tidligere, men endelig går det vår vei. Da ruller det inn poeng, sier en seiersblid Näsberg.

Erstatter?

Foreløpig har ikke Vålerenga funnet en midtstopper som skal erstatte VIF-gutten, men Näsberg selv drar uten bekymring.

– Det blir ikke noe problem uten meg her. Det er gode spillere her, og i tillegg kommer det noen inn her. Det er ingen fare.

Trener Dag-Eilev Fagermo er meget fornøyd med midtstopperens prestasjoner under hans periode i klubben siden 2020.

– Han har vært god under min tid her. Nå har vi både Brage Skaret og Brynjar Bjarnason her fra før av, og så har vi Fredrik Oldrup Jensen her som også kan spille midtstopper. Så får vi se hvordan det går, sier Fagermo.

Osame Sahraoui, som spilte en meget god kamp mot Viking, hyller lagkompisen som får proffdrømmen oppfylt.

– For Vålerenga tror jeg alle forstår at han har vært en stor figur. Vi trenger et større ord enn «legende» for å beskrive Ivan. Men han har betydd veldig mye for meg også. Han har vært en storebror for meg her, og vi har kommet veldig godt overens. Jeg unner ham alt det beste, men det er selvfølgelig trist at han drar, roser Sahraoui.

Uttelling for VIF-profilene: – Gir dem lave skuldre

Både Osame Sahraoui, Henrik Bjørdal og Tobias Christensen scoret sine første spillemål i Eliteserien da VIF kjørte over Viking.

For Sahraoui var 1-1-scoringen ekstremt etterlengtet.

– Jeg klarer ikke å beskrive hvor godt det var. Akkurat nå er jeg i hundre, og det var utrolig viktig. Både for meg og laget, gliser 21-åringen til Dagsavisen etter å ha åpnet målkontoen for denne sesongen.

Sahraouis flotte vending og avslutning startet snuoperasjonen til Vålerenga, som til slutt vant 4-2 på hjemmebane mot Viking. Henrik Bjørdal scoret to av målene i seieren, og fikk også sitt første spillemål for sesongen.

– Det var forløsende. Både jeg selv og andre etterlyser flere scoringer fra meg, og i dag satt det. Det var selvfølgelig veldig deilig, sier Bjørdal.

– Eliteseriens beste spiller

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo er svært fornøyd med at flere spillere begynner å skrive seg opp på scoringslista.

– Det er viktig, for det gir dem lave skuldre. Sånn er det, og vi trenger mål fra dem. De er våre offensive kort, og de er nødt til å levere målpoeng hvis vi skal klare å klatre på tabellen.

Midtbaneankeret Odin Thiago Holm spilte hele andre omgang for Vålerenga, og briljerte for hjemmelaget i store perioder. Fagermo er ikke beskjeden i sine ord om 19-åringen:

– Han er Eliteseriens beste spiller. Det er ingen tvil. Man kan høre det på publikum også. Det er ingen som gjør det han gjør utpå banen, og til slutt måtte jo Viking mannsmarkere ham, sier Fagermo og legger til:

– Nå får vi håpe at vi kan ha ham her utover høsten og at han kan spille mer og mer. Det gjør Vålerenga-laget klart bedre, og det er ikke noen spillere i serien som matcher det nivået der.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen