Trikkeligaen

Sjøeng får Vålerenga-debuten på onsdag: – Jeg er ikke langt unna nivået hans

Magnus Sjøeng (20) var ikke på banen for Vålerenga-rekruttene mandag. Han spares til A-lagets cupkamp mot Bodø/Glimt onsdag kveld.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Den unge burvokteren på 197 centimeter satt på pressetribunen mens Vålerenga 2 ble hardt straffet mot Træff mandag ettermiddag. På Dagsavisens spørsmål om hvorfor han ikke var på banen, er svaret følgende:

– Det er fordi vi ikke har lyst til å ta noen sjanser. Jeg skal være hundre prosent “match fit” til onsdag.

– Så det blir A-lagsdebut på deg mot Bodø/Glimt?

– Ja. Det blir det.

Mandag dro Kjetil Haug til Frankrike for å gjennomføre medisinsk test hos den nyopprykkede Ligue 1-klubben Toulouse. Dermed har 24-åringen spilt sin siste VIF-kamp, og Sjøeng er mannen som foreløpig overtar plassen i buret mens klubben leter etter erstatter.

Les alt om Vålerenga her!

“Ta over plassen min”

20-åringen har til nå kun stått noen treningskamper for A-laget, og onsdag får Sjøeng testa seg mot de regjerende seriemesterne.

– Jeg har jobba for dette lenge, og føler meg klar for det. Så det er utrolig moro, smiler keeperen.

Han kjenner på presset når han nå skal erstatte Haug, som har vært en av VIFs bedre spillere i en svak sesong.

– Det blir tøft. Han har stått veldig bra det siste året etter at han tok over etter Kristoffer Klaesson. Det er store sko å fylle, sier Sjøeng og legger til:

– Vi har jobba mye sammen i en god stund nå, og jeg er ikke langt unna nivået hans. Så jeg føler at jeg kan ta den plassen på en god måte.

Haug hadde en tydelig beskjed til Sjøeng før han forlot Norge i dag.

– Han sa rett og slett helt konkret: “Ta over plassen min”, så det var hyggelig, forteller Sjøeng.

– Du ser han er keeper

Sjøeng forteller om en god kultur i Vålerengas keepergruppe. På under ett år selger Vålerenga keepere til henholdsvis Premier League (Kristoffer Klaesson til Leeds) og Ligue 1.

– Samarbeidet der har vært utrolig bra. Da vi hadde både Kjetil og Klaesson her, var keepergruppa enorm. Nå har vi fått opp Storm Strand-Kolbjørnsen, som er en helt fantastisk type. Så keeperkulturen i VIF har vært utelukkende positiv de siste årene.

Magnus Smelhus Sjøeng og keepertrener Gjermund Østby på torsdagens Vålerenga-trening. Foto:

Sisteskansen står med 21 kamper for Vålerengas rekruttlag. Debuten i 2. divisjon kom i 2020, og utviklingen hans har gått fort, ifølge ham selv.

– Det første halvåret mitt for VIF 2 var ikke all verden, og jeg fikk ikke nok kamptrening med tanke på koronasituasjonen. Men i det siste føler jeg at jeg har utvikla meg mye og at jeg har nivået inne. Det blir jo spennende å se nå som jeg får sjansen, smiler Sjøeng.

Christian Borchgrevink var også på tribunen da Vålerenga-rekruttene tok imot Træff mandag. Backen som har vært ute hele sesongen, har stor tro på den unge keeperen.

– Han står ikke noe tilbake i forhold til de keeperne vi har hatt her de siste årene. Du ser han er keeper. Han har en perfekt fysikk til å bli en toppkeeper. Han er god med beina og tøff, så det eneste han trenger er å spille seg selv varm. Når han får litt kamper under beltet kommer han til å gjøre det veldig bra, sier Borchgrevink og legger til:

– Det blir en liten ilddåp for ham nå på onsdag mot Glimt, men vi skal backe ham, og jeg er helt sikker på at det kommer til å gå fint.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!



Mer fra Dagsavisen