Trikkeligaen

Vålerengas spillerjakt: – Det gjør jobben litt vanskeligere

Flere VIF-spillere forsvinner i nærmeste fremtid, og klubben er på spillerjakt. Med elleve poeng på tolv kamper er Vålerenga-sjefene uenige i hvor krevende det blir å få inn forsterkninger.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter 0-1 mot Odd, to strake hjemmetap og sju kamper uten seier i Eliteserien har flere Vålerenga-spillere spilt sine siste seriekamper for klubben. Aron Dønnum drar tilbake til Standard Liège og Taofeek Ismaheel skal kjempe om minutter i Ligue 1 for Lorient.

Samtidig offentliggjorde keeper Kjetil Haug i går at han reiser til Frankrike i dag for å gjennomføre medisinsk sjekk hos Toulouse.

Midtstopper Ivan Näsberg reiser til PAOK og Hellas når hans kontrakt går ut i juli, i tillegg til at Vidar Örn Kjartansson kan være på vei ut av VIF det kommende vinduet.

Vålerenga ligger på 14. plass, og har ikke vunnet på sju kamper. Hvor mye har resultater og form å si når man skal ha inn forsterkninger i spillerstallen? Vi spurte sportssjef Joacim Jonsson etter nederlaget mot Odd.

– Selvfølgelig har det mye å si at vi ligger der vi ligger. Det er en stor forskjell når vi ligger i bunn, som vi gjør nå, enn om vi hadde kjempet om medalje og Europacupplass, sier Jonsson til Dagsavisen i mediesonen.

Les alt om Vålerenga her!

Fagermo: – Vålerenga er attraktive

Sportssjefen opplyser likevel at det jobbes med flere spillere inn.

– Det er klart at det ikke hjelper at vi ikke vinner kamper for tiden, og det gjør jobben litt vanskeligere. Men vi jobber med flere alternativer, og håper på å presentere noen rimelig snart, forklarer Jonsson.

Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo ser noe annerledes på situasjonen.

– Hvor vanskelig er det å få inn nye spillere når laget ligger på 14. plass?

– Det er ikke vanskelig. Vålerenga er attraktive, svarer VIF-treneren tydelig.

Dag-Eilev Fagermo måtte se Vålerenga gå på nok et tap i Eliteserien. 
Foto: Terje Pedersen / NTB

– Uansett?

– Ja.

To hjemmetap i samme sesong

For første gang som Vålerenga-trener har Fagermo nå tapt to hjemmekamper i samme sesong. I bronsesesongen 2020, gikk VIF ubeseiret på eget gress, mens Kristiansund var det eneste laget som slo Vålerenga på Intility Arena i fjor.

Nå har VIF tapt to strake kamper på hjemmebane.

– Det henger sammen med motgangen vi er inne i. Mot Odd skal vi jo ikke tape, for det er såpass stor forskjell på lagene. Vi har 15 målsjanser og klarer ikke score ett mål. Sånt skjer når man er inne i en periode der man sliter, sier Fagermo.

Odds burvokter Leopold Wahlstedt var i det umulige hjørnet, og ingen VIF-spillere klarte å overliste en av Eliteseriens beste keepere i går kveld.

Sportssjef Jonsson var langt nede etter nok et Vålerenga-tap.

– Jeg har det som alle andre som holder med VIF. Dette er tungt og tøft, og dette er en kamp vi bør og skal vinne. Men sånn er fotball.

Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson møtte pressen igjen etter et nytt hjemmetap.

Svensken har hatt en tøff start på Vålerenga-jobben, og hadde neppe sett for seg at laget skulle stå med elleve poeng på tolv kamper.

– Jeg trodde vi skulle være høyere på tabellen, selvsagt. Det hadde alle andre som er glad i Vålerenga også, så sesongen så langt er selvfølgelig skuffende. Men sånn er det. Vi må bare forholde oss til situasjonen som den er, avslutter han.

Vålerenga jakter opptur på hjemmebane når Bodø/Glimt er motstander i cupen 20:15 onsdag kveld.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen