Trikkeligaen

VIF-profilen etter skuffelsen mot LSK: – Det er det tyngste av alt

Også etter nederlaget i Norges største derby måtte Vålerenga-spillerne beklage overfor egne supportere.

ÅRÅSEN STADION (Dagsavisen): 1-1 hjemme mot HamKam, 2-3-tap borte mot Strømsgodset og nå tap mot erkerivalene Lillestrøm. Vålerenga er inne i en blytung sportslig periode.

– Det er skuffende, både i dag og det vi har levert de siste kampene. Så det er litt trykka stemning nå, naturligvis, og det er sånn det skal være når vi taper, sier Henrik Bjørdal til Dagsavisen etter kampslutt.

VIF klarte aldri å etablere et ordentlig trykk mot LSK, og hjemmelaget var best i de avgjørende duellene da to cornere til slutt resulterte i mål i andre omgang.

– Tabellen lyver kanskje ikke. Lillestrøm er et fysisk sterkt lag, og det er jo en kamp som står og bikker. Men så vet vi at de er livsfarlige på dødball, og når de tar ledelsen er det vanskelig å komme tilbake, sier indreløperen.

Måtte beklage igjen

De siste fire kampene har Vålerenga-spillerne måttet beklage overfor egne supportere, etter kun ett poeng mot henholdsvis Tromsø, HamKam, Strømsgodset og Lillestrøm. Borte på Åråsen var det ekstra tungt for Bjørdal & co.

– Det er det tyngste av alt fordi jeg vet hvor utrolig mye dette her og denne kampen betyr for supporterne våre. Vi skulle så gjerne ønske at vi kunne gitt dem en trepoenger herfra, men det er sånn det er i dag. Vi er ikke bedre, depper sunnmøringen.

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation erstattet en skadet Ivan Näsberg onsdag, og starta sin andre kamp for sesongen. Også han deler Bjørdals medfølelse og skuffelse overfor Klanen og de andre VIF-tilhengerne:

– Å gå bort til dem nok en gang for å beklage er en helt jævlig følelse. Man står to meter fra dem og ser dem rett i øynene. Jeg hørte om en av dem som sa at han bruker omtrent hele lønna si hver måned på å følge oss landet rundt, sier kapteinen og legger til:

– Først og fremst må jeg bare hylle hver og en av dem og det de kommer med i dag. Måten de står på i samtlige 90 minutter er helt rått, og da er det ekstra surt og skuffende å ikke gi noe tilbake igjen.

Slik så det ut da Lillestrøm tok ledelsen mot Vålerenga på Åråsen onsdag.

Snart pause

Etter en svært hektisk måned i mai med flere kamper i uka, nærmer det seg en landslagspause i juni. Den tror Bjørdal VIF-leiren kan ha godt av.

– Da får vi nok trent ordentlig og kanskje samla litt ekstra energi. Vi har hatt mange kamper i det siste, og det ble mye løping både på søndag (Strømsgodset borte) og ny kamp i dag på gress.

– Det var nok ikke alle av oss som hadde helt friske bein, så vi får restituere godt fram mot søndag.

Allerede førstkommende søndag kommer Rosenborg på besøk til Oslo for å møte VIF.

– Vi må snu det allerede da. Det er nødt til å være fokuset vårt nå, konstaterer Bjørdal.

– Vi har ikke kommet til nok sjanser i år, og det har vært frustrerende de siste ukene, legger han til.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: