Trikkeligaen

Fagermo om nedturen: – Vi har ikke startet med den beste elleveren én gang

Trener Dag-Eilev Fagermo peker igjen på kontinuitet som en faktor til Vålerengas tunge periode.

ÅRÅSEN (Dagsavisen): Tom Pettersson og Espen Garnås scoret hvert sitt mål fra dødball da Lillestrøm vant 2-0 i rivaloppgjøret mot Vålerenga onsdag kveld. VIF er nå tretten poeng bak LSK på tabelltoppen i Eliteserien.

– Det var en helt jevn match. De hadde ikke ett skudd på Kjetil Haug. Men så er det dessverre dødballene som avgjør. Lillestrøm er rå der, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Jatta over Kjartansson

– Hva tenker du om at dere knapt har en sjanse i kampen?

– Vi hadde fire-fem potensielle muligheter det siste kvarteret. Osame Sahraoui var gjennom, men skjøt over krysset i stedet for å spille til Petter Strand. Tobias Christensen var nede på dødlinjen én meter fra stanga, men klarte ikke å legge inn til en blå en. Petter Strand vant ball og skjøt over i stedet for å spille Aron Dønnum alene med keeper. Så vi hadde potensial der, men når vi da ikke gjør riktig valg så blir det ikke sjanser av det. Men det hadde jo ikke LSK heller. Det var en kjedelig kamp for publikum, men vi tapte på to dødballer, gjentar Fagermo.

VIF-treneren valgte overraskende å gå for Seedy Jatta som spiss fra start. Vidar Örn Kjartansson ble vraket. Fagermo forklarer valget blant annet med det tøffe kampprogrammet.

– Det var med bakgrunn i kampprogrammet. I tillegg ville jeg ha en som kunne true bakrom. Derfor gjorde vi det.

– Var det et riktig valg, sett i ettertid?

– Ja, jeg synes Seedy jobbet steinhardt. Så håper jeg Vidar har friske bein til Rosenborg-kampen søndag, svarer Fagermo.

– Hva tenker du om konsekvensen av dette resultatet?

– Vi er jo inne i en tøff periode. Vi er jo ikke bedre. Men samtidig møtte vi et veldig godt lag, og vi var ikke dårligere enn dem. Vi tapte på dødball, sier VIF-treneren.

Kontinuitet

– Hvordan løfter man laget før Rosenborg-matchen?

– Vi skal se gjennom og evaluere denne kampen, bli ferdig med den i morgen og så restituere.

Han sier følgende om eventuelle endringer før søndagens møte med Kjetil Rekdals RBK-mannskap:

– Vi må se an slitasjen. Men noen spillere virket tunge i dag, innrømmer Fagermo.

Foreløpig kan han ikke si om Ivan Näsberg, som var ute mot LSK, rekker søndagens kamp. Om Odin Thiago Holm kan spille mer mot RBK enn mot LSK, kan han heller ikke svare på nå. Klubben vil være forsiktig med ungguttens kne etter skaden.

– Dere har et godt stykke opp til teten nå. Hva tenker du om tabellsituasjonen?

– Vi er ikke gode nok til å tenke opp der nå. Vi har ikke startet med den antatt beste elleveren til Vålerenga én gang denne sesongen. Vi må få på plass det og kontinuitet for å prestere bedre, sier Fagermo.

---

Kampfakta

Eliteserien menn, runde åtte

Lillestrøm – Vålerenga 2-0 (0-0)

Åråsen stadion, 10.527 tilskuere

Mål: 1-0 Tom Pettersson (63), 2-0 Espen Garnås (80)

Gult kort: Odin Thiago Holm og Leonard Zuta, Vålerenga.

Dommer: Rohit Saggi

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Vegar Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Brynjar Bjarnason, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal (Tobias Christensen fra 66..), Fredrik Oldrup Jensen (Odin Thiago Holm fra 66.), Osame Sahraoui – Aron Dønnum, Seedy Jatta (Vidar Örn Kjartansson fra 66.), Taofeek Ismaheel (Petter Strand fra 46.)

---



Mer fra Dagsavisen