Budusons scoring nummer 100 ga Skeid årets første seier

(Skeid - Stjørdals-Blink 3-1). Etter seks strake tap fikk Skeid endelig sin sportslige opptur. Som ble feiret med Johnny Budusons hundrede mål for klubben.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeids tre første poeng kom ikke på det enkleste viset, Stjørdals-Blink hadde to skudd i stengene, men det teller jo ikke ved kampslutt. Og det var en stor lettelse som preget Skeidspillerne denne kvelden.

Tre mål av tre forskjellige målscorere ga til slutt en fortjent seier der selvsagt Johnny Budusons jubileumsmål fikk mye fokus foran de nesten 800 tilskuerne.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

- Endelig blir jeg kvitt maset om hundre mål. Nå får vi jakte nummer 101, sier en veldig blid Johnny Buduson til Dagsavisen.

Resultatet har naturlig nok stor betydning for Skeids ferd videre i OBOS-ligaen.

- En stor lettelse selvfølgelig. Vi justerte presset i pausen og fikk et bedre tak på dem, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Klar stallordre

Etter seks strake tap, og null poeng da vi rundet nasjonaldagen, var stallordren i Skeid klar. Fra nå av må det tas poeng hvis man skal ha planer om å overleve i divisjonen.

Det så ikke slik ut fra start for det var gjestene som tok hånd om spillet og kom til de første halvsjansene.

Skeid lå lavt i presset og slet med å komme opp i motstanderne. Laget var knapt over midtstreken de første ti minuttene.

Men etter et kvarters passivitet fikk laget endelig løftet seg og da skjedde det noe foran Blink-målet.

Stolpeskudd og scoring

Først ved et fint angrep på høyrekanten som endte md at Jakob Romsaas satte ballen i stolpen fra veldig spiss vinkel.

Samme mann kom på et godt offensivt løp få minutter senere, men ble blokkert før han skulle avslutte.

Men etter 19 minutter kom kampens flotteste prestasjon da Fredrik Berglie svevet over alle andre og Skeid-kapteinen stanget inn ledelsen med stor kraft etter et smart cornertrekk der Bendik Rise la den avgjørende pasningen. Berglie feiret med dobbel salto. Senere ble han også kåret til banens beste spiller.

Men trønderne tilrev seg intiativet igjen og i deres gode periode kom også utligningen. Blink fikk slå innlegg mer eller mindre kontinuerlig og ved en anledning sprakk det bak og Ivar Sollie Rønning styrte inn utligningen med sitt lave hodestøt.

Endelig skulle ledelsen holde

Jakob Romsaas setter ballen i stanga tidlig i kampen.

Bekymringen var stigende på tribunen der man så Stjørdals-Blink vinne de fleste duellene.

Etter pause startet igjen Blink friskest og Johann Kosberg smalt ballen i stolpen etter to minutters spill. Der hadde Skeid-keeper Anders Gundersen mildt sagt ikke kontroll.

Men det hadde Jakob Romsaas da han headet Skeid i ledelsen etter fem minutters spill. Sulayman Bojang brukte farten sin og fanget en ball som så tapt ut, la den over hele feltet til borte stolpe der Romsaas vant duellen mot den gamle VIF-spilleren Mathusan Sandrakumar.

Skulle de klare å holde ledelsen denne gangen?

Kanskje ikke, for like etter smalt det igjen i stopen bak Skeid-keeper Gundersen. Denne kampen svingte foran de drøyt 700 tilskuerne på Nordre Åsen.

Og de fleste av dem reiste seg og så ballen i mål da David Hickson ble spilt helt fri, hadde all verdens tid og kunne både avslutte selv eller passe til Johnny Buduson etter 66 minutters spill. Men utrolig nok klarte han å sette ballen utenfor.

Jubileumssparket

Johnny Buduson med sitt pubileumsspark.

Da lå det kanskje i regien at Johnny Buduson skulle få hovdrollen da kampen ble avgjort. Buduson spilte fram Marcus Melchior som kom på et kryssløp inne i feltet, ble hindret og dommeren pekte på straffemerket. Og den satte altså Buduson elegant i mål.

Det var det siste han gjorde før han ble erstattet av Gabriel Andersen, som fikk en dobbeltsjanse ti minutter senere, men Blink-keeperen hang md på begge forsøkene.

Da er kanskje poengsankingen i gang. Skeid er naturlig nok fortsatt på ndrykksplass, men har nå kontakt med lagene foran seg på tabellen. Stjørdals-Blink og Grorud er nå eneste lag uten seier så langt. Neste motstander for Skeid er Sandnes Ulf på Nordre Åsen allerede kommende torsdag.

---

1. divisjon menn mandag:

Skeid - Stjørdals-Blink 3-1 (1-1)

Nordre Åsen kunstgress: 785 tilskuere.

Mål: 1-0 Fredrik Berglie (19), 1-1 Ivar Sollie Rønning (31), 2-1 Jakob Romsaas (50), 3-1 Johnny Buduson (straffe 73)

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL.

Skeid: Anders Gundersen - Fredrik Berglie, Stian Pettersen (Ousmane Diallo Toure 83), Tomas Lopez Bergersen - Sulayman Bojang, Marcus Melchior, Bendik Rise, Morten Renå Olsen - Jakob Romsaas, Johnny Buduson (Gabriel Andersen 73), David Hickson (Ulrich Ness 74)

1. divisjon menn mandag, 7. runde:

Grorud – Bryne 2-2, KFUM Oslo – Kongsvinger 1-0, Ranheim – Start 2-2, Sandnes Ulf – Mjøndalen 0-2, Skeid – Stjørdals-Blink 3-1.

Spilt søndag: Raufoss – Stabæk 0-4 , Sogndal – Åsane 2-3 .