Trikkeligaen

- Brann er det største besøket vi får på Ekeberg

KFUM jobber iherdig med forberedelsene til Bergens stolthet kommer på besøk mandag. - Dette blir en festdag for oss, sier trener Jørgen Isnes.

En provisorisk tribune for Branns supportere er allerede så godt som utsolgt (kapasitet: 650 tilskuere). Torsdag kveld fikk Dagsavisen opplyst at det er forhåndssolgt 1600 billetter til mandagens kamp. Med den provisoriske tribunen bak det ene målet, er kapasiteten nå 2400 tilskuere på Kåffas bane på Ekeberg.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Her blir det kok. Brann har jo en stor tilhengerskare også her i byen. De har hatt 10 000 -12 000 tilskuere på hjemmekampene i Bergen, og det er alltid stor stemning blant supporterne. Lokaloppgjørene mot Skeid og Grorud er kanskje de morsomste sportslig sett for oss, men publikumsmessig er denne kampen størst, sier trener Isnes.

Formidable tall

Brann har spilt to seriekamper hjemme denne sesongen. I lokaloppgjøret mot Åsane kom det 11.666 tilskuere til stadion. 10.768 møtte opp for å se dem mot Sogndal. Det ble 1–1 i begge oppgjørene. Tilskuertallene er formidable på nivå to i norsk fotball.

– Historisk sett er jo Brann en av de store klubbene i norsk fotball, og det er alltid show rundt deres tilskuere. Norsk fotball trenger at Brann også gjør det bra sportslig sett, fortsetter Isnes.

– Kampen føyer seg altså inn i rekken av festdager i mai måned. Hva venter dere rent sportslig?

– Jeg har akkurat sett opptak av kampen deres mot Skeid her i Oslo, som ble spilt for tre uker siden (3-2 til Brann). De er fysisk sterke, og kommer i en 4-3-3-kombinasjon. Brann kommer på kantene og slår inn i boksen. Vi er godt forberedt. Vi slo dem da også 1–0 i cupen i mars måned, så vi vet mye om hva som venter oss, sier han.

Ligger likt på tabellen

KFUM og Brann står begge med åtte poeng etter å ha spilt fire seriekamper. KFUM åpnet med 2–2 hjemme mot Grorud, fulgte opp med 2–1 borte mot Bryne, 1–1 hjemme mot Raufoss, og ny borteseier med 3–1 over Stjørdals-Blink.

– På tide med en hjemmeseier, Isnes?

– Absolutt. Vi hang litt i tauene mot Grorud, og burde slått Raufoss, så gutta er sugne på en trepoenger her.

Isnes forteller at skadesituasjonen ser lysere ut enn på lang tid. Særlig viktig er det at profilene Robin Rasch og Mohammed Mahnin er 100 % klare til spill igjen.

Stavrum tilbake

– Og det er veldig gledelig at Håkon Stavrum er tilbake. Han har vært ute i over ett år med skader i korsbånd og i menisken, og hadde innhopp både mot Bryne i serien og i treningskampen mot VIF. Han har også spilt to rekruttkamper, og har vist bra klasse. Håkon har jobbet beinhardt for å komme tilbake, og det er fint å se ham nå.

Også spissen Thomas Klemetsen Jakobsen er klar til dyst. Isnes sier det åpner for flere alternativer som midtspiss.

Moussa Njie og Jørgen Hammer er begge smårustne og det er uvisst om de er klare til Brannslukkingen på mandag.

– Hva vil du si om sesongen så langt i OBOS-ligaen?

– Den har jo fått navn på seg som Kokosligaen, og det ser ut til at trenden fortsetter. Det er uforutsigbart, et alle slår alle-opplegg. Mange tror Grorud skal rykke ned, men det gjør ikke jeg. De er vanskelige å spille mot, og det gjelder for alle lagene som møter dem. Det jobbes bra øverst i Groruddalen, sier KFUMs trener, og fortsetter:

– Jeg er overrasket over at Skeid står med null poeng. Men det skal sies at de har hatt litt stolpe/ut, og Brann scoret jo i siste sekund mot dem i 3-2-seieren på Nordre Åsen. For Oslo-fotballens del håper jeg Skeid hever seg og begynner å plukke poeng.

Tett kampprogram

Det går mot et tett kampprogram nå i mai måned. KFUM skal spille fem kamper på 15 dager mellom den 15. og 30. mai. Isnes varsler at det blir rotasjoner i laget for å stå løpet.

Til slutt måtte vi spørre Isnes, som er ihuga Liverpool-supporter og har Jürgen Klopp som sitt trenerforbilde:

– Hva syns du om at det ble Real Madrid som finalemotstander i Mesterligaen i Paris 28. mai, og ikke et rent engelsk oppgjør mot Manchester City?

– Både og. Det hadde vært veldig spesielt å møte City, som vi kniver om ligagullet med. Men jeg tror kanskje Real Madrid er bedre for oss. City hadde jo litt uflaks som ikke avgjorde oppgjøret i Madrid.

– Skal du til Paris og se finalen?

-Jeg har undersøkt, men det er jo sinnssyke priser. En slik tur vil koste opp mot 50.000 kroner, og da ser jeg kampen på TV her i Oslo, avslutter KFUMs trener.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

5. serierunde i OBOS-ligaen spilles slik:

SØNDAG 8. MAI: 15.00: Grorud – Start, Skeid – Mjøndalen, Åsane – Stjørdals-Blink.

MANDAG 9. MAI: 18.00: KFUM Oslo – Brann, Ranheim – Stabæk, Raufoss – Bryne, Sandnes Ulf – Fredrikstad, Sogndal – Kongsvinger.






Mer fra Dagsavisen