Trikkeligaen

Kjelsås på tabelltopp etter ny hjemmeseier: – Sånne kamper hadde vi ikke vunnet i fjor

Selv om Kjelsås-trener Eivind Kampen ikke var strålende fornøyd med alt etter seieren over Frigg, er det én ting som gleder han veldig. Det er alt de blåkledde nå vinner jevne kamper på Grefsen stadion igjen, og klarer å vippe kamper til seier.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): I store deler av Kjelsås’ oppgjør mot Frigg på Grefsen stadion lørdag hadde Frigg ballen, mens Kjelsås skapte sjanse på sjanse etter brudd og kontringer.

– Jeg var ikke så redd for at Frigg skulle ha så mye ball, da de ligger med sju mann bak der for å kunne trille ball seg imellom, og da blir det ikke så veldig farlig offensivt. Jeg er glad for å se at vi ikke går i den fella at vi blir utålmodige og selger oss, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen som mener laget var altfor passive i de første omgangen.

– Vi mangler mye energi den første halvtimen spesielt, og leverer ikke en prestasjon på det nivået vi skal være. Men det som er positivt er at vi får store brudd og kontringsmuligheter hele veien, og sånn sett var det et ganske behagelig kampbilde for oss uten store trusler defensivt og store muligheter for å skape ting offensivt, forteller Kampen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Fryktet at målet ikke skulle komme

Både Midtskogen og Vinge hadde hver sin mulighet, mens Hanstad fikk tre kjappe muligheter mot slutten av første omgang der den siste havnet i tverrliggeren. Etter pause tok Kjelsås litt mer kommandoen, og fortsette å skape brudd og få muligheter på overganger.

– Jeg fryktet jo litt at uttellingen ikke skulle komme. Når du ikke klarer å drepe en kamp som i dag, er det jo veldig typisk at motstanderlaget scorer på den ene store muligheten de får på slutten. Det er alltid guffent når motstanderne begynner å slå langt mot slutten, og det er prisen vi må betale for at vi ikke er flinke nok i overgangsfasen til å ta enda bedre vare på de mulighetene vi får, forteller Kampen.

Der Kjelsås også de foregående sesongene har skapt en del sjanser i kampene de har spilt, har det ofte endte med poengdeling eller tap. Derfor er Kampen litt ekstra fornøyd med å plukke med seg alle tre poengene lørdag.

– Dette er en kamp vi kjenner godt igjen fra i fjor, og sånne kamper vant vi ikke da eller sesongen før det. Da fikk vi absolutt ikke alltid med oss alle tre poengene, og noen ganger ingenting, fordi vi klarte å rote det til for oss selv i kamper som den her. Så det at vi er såpass solide defensivt og klarer å avgjøre en kamp som det her er jeg veldig godt fornøyd med, selv om det ikke er en god kamp av oss totalt sett, forteller Kjelsås-treneren.

Feiret lenge før målet var inne

Spydspiss Ole Erik Midtskogen ble igjen tungen på vektstkålen for Kjelsås, og forteller at de la om presset i pausen.

– Gutta på sida kom med en melding i pausa, som viste seg å være riktig. Da vi legger om presset får vi mye bedre kontroll på kampen, slik at vi ikke blir løpende så mye mellom som vi gjør i den første omgangen. Da blir vi slitne av å hele tiden jakte ballen, at det også blir mye rot offensivt de gangene vi får tak i ballen. Det er noe vi løser i pausa, som gjør at vi vinner, forteller Midtskogen til Dagsavisen.

Trener Kampen sier at han allerede da Rasmus Vinge la innlegget som førte til seiersmålet, hadde begynt å feire. Så sikker var han på mål.

– Det målet vi scorer i dag er øverste hylle i min bok, og så sikker er faktisk Ole Erik i de situasjonene at den var det bare å feire lenge før den traff nettmaskene, sier Kampen.

– Det er ikke første gang det målet her kommer etter et samarbeid mellom meg og Rasmus (Vinge). Det er en takknemlig jobb for meg å stå der på bakerste og se at han holder på ballen og drar av et par mann før han legger den inn. Da er det jo bare for meg å være på plass og stange dem inn, og det er jo tross alt det som er jobben min, sier Midtskogen og ler.

---

Kampfakta:

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 3

Kjelsås – Frigg 1-0 (0-0)

Grefsen stadion, 261 tilskuere

Mål: 1-0 Ole Erik Midtskogen (64.)

Gule kort: Jonas Halsne, Shariff Cham, Adonai Mehary Kidane, Frigg.

Dommer: Marius Bye (Aurskog-Høland)

Kjelsås (4-4-2): William da Rocha – Kristoffer Lassen Harrison, Runar Brenden, Lars Brotangen, Ola Bjørnland – Victor Emmanuel Halvorsen, Yaw Paintsil, Eivind Willumsen, Jacob Hanstad – Ole Erik Midtskogen, Rasmus Eggen Vinge (Ahmad Abbas fra 88.).

Frigg (4-3-3): Egil Evensen – Mugula Safari, Markus Rogde, Ilir Kukleci, Jonas Halsne (Marius Cassidy fra 75.) – Shariff Cham (Sebastian Fjose Berg fra 71 (Adonai Mehary Kidane fra 81.), Varg Støvland, Joakim Holmedahl – Ulrik Ferrer, Vital Kaba, Per Eik Forgaard.

---

Mer fra Dagsavisen