trikkeligaen

Ble ikke satset på i VIF: – Hatt godt av veien jeg tok

Christos Zafeiris (19) fikk ikke sjansen på seniornivå i Vålerenga. Søndag spilte han for første gang mot VIF, med en stor kompisgjeng fra Grorud på tribunen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga tok sesongens første trepoenger da Haugesund ble slått 2-1 etter en pangstart av Vidar Örn Kjartansson. I andre omgang kunne tidligere VIF-junior Christos Zafeiris sørget for utligning ved flere anledninger, men gjestene gikk på et nytt tap på starten av 2022-sesongen.

– Jeg skulle gjerne ha scora minst ett mål her i dag, men det var selvfølgelig stort og gøy å spille på Intility mot Vålerenga. Bare det å spille mot dem var stort, og vi kunne fort ha tatt minst ett poeng og jeg burde ha scora, sier Zafeiris til Dagsavisen etter kampslutt.

Zafeiris fortviler etter å ha brent en stor sjanse mot Vålerenga.

19-åringen har fått en tøff start som Haugesund-spiller, med to strake tap i sesongåpningen og spådom om nedrykksstrid fra flere medier og fotballeksperter. Likevel trives han i sin nye hverdag på Vestlandet.

– Jeg har sklidd godt inn i gruppa og blitt tatt godt imot, så for meg har det vært veldig fint. Jeg trives veldig godt, og har fokus på å bli en bedre fotballspiller.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

God støtte fra tribunen

Etter to imponerende sesonger med Grorud i OBOS-ligaen i henholdsvis 2020 og i fjor, rakk indreløperen å skape tette bånd med kompisgjengen i Groruddalen. Flere av spillerne, blant annet Omar Bully, Bjørn Martin Kristensen og Fabian Østigård Ness, var på plass på Valle for å se Zafeiris mot VIF søndag.

– Det er familien min. Det er gøy å vite at de har kommet hit for å se på meg, og det gir meg ekstra motivasjon. Vi er en veldig god gjeng, smiler midtbanespilleren.

Christos Zafeiris i aksjon for Grorud i fjor høst.

Kompisgjengen fikk nesten se Zafeiris score sitt første Eliteserie-mål etter pause, men 19-åringen traff ikke mål på sine to skuddforsøk innenfor 16-meteren. Likevel mener han at Haugesund viste gode tendenser, og at klubben skal klare å holde seg i Eliteserien også i år.

– Vi starter fryktelig dårlig med de to kjappe scoringene der, men vi viser at vi er et lag som står fram og viser hva vi kan etter hvert. Vi tar mer og mer over kampen, og må bare bygge videre på det.

Fikk aldri sjansen i VIF

Unggutten med greske foreldre mener laget ikke fokuserer på tipsene som spår FKH langt ned på tabellen.

– Vi tenker ikke så mye på det. Man ser jo at vi har et godt nivå inne til tider i dag, og vi kan slå de fleste i Eliteserien. Så vi må bare jobbe videre.

Zafeiris spilte gutte- og juniorfotball i Vålerenga fra 2017, og fikk tre kamper for VIF 2 i 2019, da andrelaget var i 3. divisjon. Året etter var han mer eller mindre fast i OBOS-ligaen for Grorud. Å dra fra Eliteserie-klubben var overhodet ingen ulempe, ifølge ham selv.

– Jeg er ikke bitter for at jeg ikke fikk en ordentlig sjanse på A-laget her, for jeg har hatt godt av den veien jeg tok via Grorud. Det har funka veldig bra, rett og slett.

– Men kunne du tenkt deg å spille for Vålerenga en dag?

– Akkurat nå, så vet jeg ikke. Nei, jeg tror ikke det, avslutter Zafeiris.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Fakta om Christos Zafeiris:

Posisjon: Indreløper/midtbanespiller

Alder: 19

Tidligere klubber: Vålerenga, Grorud

Kontrakt med FK Haugesund til: 31. desember 2025

---






Mer fra Dagsavisen