trikkeligaen

Visste ikke om Dønnum-deal

Amor Layouni var selvskreven i Vålerengas førsteellever. Så kom plutselig Aron Dønnum inn portene på Valle.

VALLE (Dagsavisen): Den hurtige vingen Amor Layouni lå godt an til å starte 2022-sesongen i en ny rolle på høyrekanten som førstevalg i Vålerengas startellever. Etter å ha levert en lovende pre-season, hentet Vålerenga stjerneskuddet Aron Dønnum kort tid før seriestart. Dermed havnet Layouni på benken i første seriekamp mot Molde, etter å ha startet i de fleste treningskampene i vinter.

Svensk-tunisieren visste lite om at VIF hadde planer om å hente enda en angrepsspiller før seriestart.

– De var ganske «tyste» om det, og jeg fikk egentlig først vite om det da jeg så ham dagen han kom, sier Layouni til Dagsavisen etter fredagens treningsøkt.

Amor Layouni på fredagens VIF-trening på Intility. Søndag spiller han fra start mot Haugesund.

Dønnum gikk rett inn i startelleveren i serieåpningen mot Molde, men Layouni ble etter hvert byttet inn i andre omgang.

– Det er klart det er vanskelig når en så god spiller kommer inn i laget og i samme rolle, men man må være profesjonell. Sånn er det bare. Jeg må bare vise meg fra en bedre side på banen når jeg får muligheten, forteller Layouni og legger til:

– Aron forsterker laget, og det er bare bra. Så handler det bare om å ta den «fighten» for meg.

Avslo bud fra Bodø/Glimt

Trener Dag-Eilev Fagermo er svært tilfreds med Layounis respons etter at Vålerenga landet låneavtalen med Aron Dønnum.

– Han har reagert veldig profesjonelt i etterkant. Han har gitt alt på trening og oppført seg akkurat slik en fotballspiller skal. Amor er jo veldig profesjonell, forklarer Fagermo.

Like etter at Dønnum-avtalen gikk i boks for Vålerenga, tok Bodø/Glimt kontakt med VIF angående Layouni. De regjerende seriemestrene kom også med et bud på svensk-tunisieren med en fortid i klubben, men det var ikke godt nok, ifølge Fagermo.

– Budet var for lavt, enkelt og greit.

Men hovedpersonen selv skal ha vært positivt innstilt til å vurdere et potensielt kontraktstilbud fra Glimt.

– Hvis vi hadde blitt enige med Bodø/Glimt om en overgangssum, så kan det hende at han hadde dratt. Men samtidig var han veldig interessert i å bli igjen her. Så det var egentlig opp til klubbene, forklarer Fagermo.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo under fredagens trening.

Slik svarer Layouni selv på Glimt-interessen:

– Det var vel litt dialog mellom klubbene før overgangsvinduet stengte, men jeg vet ikke hvor nære det var. Jeg vet bare at Vålerenga sa nei.

– Så du hadde ikke et personlig ønske om å dra tilbake til Bodø/Glimt?

– Nei, altså … nei, svarer han etter litt betenkningstid.

Starter på søndag

Dønnum fikk som kjent to gule kort i seriepremieren sist helg, og må dermed stå over VIFs første hjemmekamp for året. Dermed får Layouni sjansen fra start med én gang. Med tap i Molde og en ny, tøff bortekamp mot Bodø/Glimt andre påskedag, blir hjemmekampen mot Haugesund imellom svært viktig.

– Vi blir nødt til å vinne nå på søndag, og det blir «skjønt» å spille på hjemmebane for første gang i år. Det skal bli umulig for bortelagene å slå oss her, sier en spillesugen Layouni.

Aron Dønnum må sone sitt røde kort søndag.

Vingen skal benytte muligheten til å kapre plassen i startelleveren igjen.

– Hvis jeg gjør en meget god kamp mot Haugesund, blir det vanskelig å sette meg ut av laget igjen til neste kamp. Men det er jo Dag-Eilevs avgjørelse, så vi får bare se.

PS! Vålerenga gjør to endringer i startoppstillingen fra seriepremieren. I tillegg til at Layouni går inn for Dønnum på høyrekanten, starter Brynjar Ingi Bjarnason i stedet for kaptein Jonatan Tollås Nation i midtforsvaret. Islendingen får dermed sin offisielle Vålerenga-debut på søndag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

2. serierunde spilles slik:

LØRDAG: 16.00: Lillestrøm – Jerv.

SØNDAG: Kristiansund – Sarpsborg, Rosenborg – Odd, Sandefjord – Bodø/Glimt, Strømsgodset – Molde, Tromsø – HamKam, Vålerenga – Haugesund, 20.00: Viking – Aalesund.






Mer fra Dagsavisen