trikkeligaen

Spillerbørs Vålerenga - Haugesund

Slik vurderer vi Vålerenga-spillerne etter sesongens første seier.

KJETIL HAUG - 6: Er både heldig og god på et Haugesund-skudd relativt tidlig i kampen, men får ikke gjort stort med scoringen like før pause. Får ellers få skudd på mål mot seg, og gjør med det et godkjent kamp i buret. Ny, viktig redning i andre omgang.

VEGAR EGGEN HEDENSTAD - 5: Slår hjørnesparket som fører til mål i første spilleminutt, og er godt med i mye av VIFs angrepsspill. Hadde et skudd som strøk stolpen før pause, og kombinerer ellers fint med Bjørdal og Layouni. Ut med en skade før timen var spilt.

BRYNJAR INGI BJARNASON - 5: Gjør ingen store feil i sin Vålerenga-debut, men blir byttet ut rett etter pause.

IVAN NÄSBERG - 6: Målgivende pasning med sin stuss på Kjartonssons første scoring. Går i krigen ved flere anledninger og blokkerer skudd, og spiller generelt en god kamp med kapteinsbindet på i første omgang. Også nære scoring på corner selv i andre omgang, men headet over.

LEONARD ZUTA - 5: Flere gode løp og tendenser på venstresida offensivt tidlig i kampen sammen med Strand og Sahraoui. Leser spillet godt i andre omgang og får stoppa noen viktige FKH-overganger.

HENRIK BJØRDAL - 5: Relativt anonym før pause, men er ofte delaktig når det angripes fra høyre før pause. Gjør et smart løp og får en bra sjanse et kvarter ut i andre omgang, men fikk ikke plassert headingen sin riktig sted.

FREDRIK OLDRUP JENSEN - 4: Dirigerer spillet fint sentralt på midtbanen, og har noen viktige defensive involveringer før pause. Også nære scoring på corner med en sterk heading, men har et avgjørende og svakt balltap på Haugesunds scoring.

PETTER STRAND - 7: Assist på Kjartanssons andre mål, og meget involvert offensivt for VIF. Viser gode relasjoner sammen med Sahraoui, og var nære scoring ved halvspilt første omgang. Ned som back når Hedenstad må ut med skade, og løser oppgaven ypperlig.

AMOR LAYOUNI - 6: Veldig tent og på i første omgang, og virker svært spillesugen. Burde fått ballen oftere offensivt fra motsatt side, da han ofte gikk på gode bakromsløp. Gjør mye bra etter pause, men mangler bitte litt på siste tredel. God kamp i Dønnums fravær.

VIDAR ÖRN KJARTANSSON - 7: Scorer et klassisk goalgetter-mål i første spilleminutt, før han viser klasse med sin heading på 2-0-målet. Ser ut som sitt gamle jeg i første omgang, men faller som resten av laget litt etter hvilen. Ut etter 70 minutter.

OSAME SAHRAOUI - 6: Skaper en sjanse og corneren som fører til 1-0 etter et halvt minutt, og er meget god og sentral i VIFs angrepsspill. Kombinerer fint med både Strand og Zuta, som virkelig ser ut til å ha funnet tonene sammen. Bommer på en stor sjanse i andre omgang, men er med i det meste som skjer fremover på banen for VIF.

JONATAN TOLLÅS NATION - 5: Inn rett etter pause. Gjør en solid omgang sammen med Näsberg i midtforsvaret.

TOBIAS CHRISTENSEN - 4: Inn etter 56 minutter. Er med på det som blir kampens angrep i andre omgang, men som Sahraoui ikke klarer å sette i mål. Kommer inn i et vanskelig kampbilde, og er ubesluttsom i noen viktige valg offensivt.

HENRIK UDAHL -: Inn etter 70 minutter. For kort tid for vurdering.

SEEDY JATTA -: Inn etter 78 minutter. For kort tid for vurdering.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!