trikkeligaen

Tre på rad for VIF-stjernen: – Det er som jeg sa

Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson skal slå tilbake i 2022. Mot Start sørget islendingen for sin tredje fulltreffer på like mange kamper.

SANDEFJORD (Dagsavisen): Kjartansson, som slet tungt i 2021, har ambisjoner om å kjempe om toppscorertittelen i Eliteserien i år. I fjor spilte han med smerter store deler av året, men årets oppkjøring lover langt bedre.

31-åringen har i tur og orden scoret mot Midtjylland, Stabæk og Start.

– Det er som jeg sa da vi snakket sammen i Algarve nylig: formen og skarpheten kommer seg veldig nå. Og når den gjør det, så kommer man også til flere målsjanser. Da scorer man også flere mål som en konsekvens av det. Det føles bra nå. Jeg er veldig glad, sier Kjartansson til Dagsavisen etter 3-1-seieren mot sørlendingene i Sandefjord tirsdag.

Dette sa Vidar Örn Kjartansson om sitt smertehelvete av en 2021-sesong:

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Fagermo-ros

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo gleder seg over at islendingen fortsetter å banke inn mål.

– Og et fint mål var det også. Det var smart å heade tilbake over Start-keeperen. Det er ikke enkelt å gjøre et slikt mål. Det er bra for oss at han scorer. Vi må ha en spiss som scorer mål hvis vi skal være med i toppen, sier Fagermo til Dagsavisen.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på sidelinjen mot Start.

– Hva lærte du ellers av denne matchen?

– Det har nok litt å si at vi har hatt fri en halv uke, for det var litt seigere i dag. Vi hadde kun en rolig økt mandag. Men i midtre omgang så vi forskjellen som det skal være på oss og Start. Da var det stor forskjell, synes jeg. Første omgang var det ikke det, og siste omgang ble litt rotete med mange bytter, sier Vålerenga-treneren.

– Men et par av målene våre var fine, spesielt med tanke på det vi har trent mye på og som vi håper skal bli bedre i år. Spesielt de to siste målene. Det er jo gledelig. Vi fikk trent mye på å stresse motstander, som er en viktig del av spillet vårt, samtidig som vi spiller med ganske tøff risiko bak. Da blir det situasjoner som vi må jobbe med når motstander er mer direkte i spillet mot oss, legger han til.

Ingen Molde-kamp

Vålerenga-treneren sa mandag at det kunne være aktuelt med en treningskamp mot Molde kommende fredag.

– Det blir ikke noe av den. Molde skal spille mot Hødd søndag. Vi ville spille fredag, men det ville ikke Molde. Så da blir det ikke noe. Da blir det trening på oss i stedet, sier Fagermo.

Brage Skaret i aksjon for Vålerenga mot Start.

Mer fra Dagsavisen