trikkeligaen

Strand-dobbel da Vålerenga slo Start

(Vålerenga - Start 3-1) Vålerenga slo Start oppskriftsmessig, og nykommer Petter Strand åpnet målkontoen i VIF med to scoringer.

SANDEFJORD (Dagsavisen): Etter at fredagens treningskamp mot Bodø/Glimt ble avlyst, ordnet Vålerenga en ny kamp mot IK Start på kort varsel. I Sandefjord, på halvveien mellom Oslo og Kristiansand, ble Petter Strand kampens store spiller med sine to første scoringer for Vålerenga.

Keepertabbe

VIF gikk ut i høyt press fra start, men sørlendingene hadde stort sett få problemer med å spille seg ut bakfra.

Verken Vålerenga eller Start fikk til et betydelig overtak i første omgang, men mot slutten av omgangen tok VIF mer over. Amor Layouni vippet ballen på hånda til tidligere KFUM-spiller Alagie Sanyang like utenfor hjørnet av 16-meteren. Leonard Zuta svingte frisparket inn i boksen, og på bakerste stolpe hadde Petter Strand løpt seg fri. Den unge Start-keeperen Jasper Silva Torkildsen nådde ikke innlegget og slet med sola i øynene, og på åpent mål gjorde Strand ingen feil og satte inn sitt første mål for VIF.

Petter Strand hadde en god dag for Vålerenga mot Start.

Eirik Schulze var nærmest utligning for Start like etter kampens første scoring, men kantens skudd strøk stolpen bak Kjetil Haug i Vålerenga-målet.

Strand-dobbel

Etter den første hvilen tok Vålerenga langt mer kontroll over kampen, og hadde mer ballbesittelse enn i første omgang. Det førte til flere halvsjanser, før Henrik Bjørdal og Seedy Jatta ble byttet inn.

Spillerne på høyresiden til VIF markerte seg umiddelbart, og kombinerte på kanten etter et lengre etablert angrep. Bjørdal fikk ballen på løp fra Jatta, som slo inn langs bakken foran mål. Der var Petter strand igjen, og bergenseren bredsidet inn hans og kampens andre scoring for dagen.

– Det var greit å få åpnet målkontoen. To scoringer i samme kamp skjer ikke så ofte for min del, så det var deilig, sier en smilende Petter Strand til Dagsavisen.

Midtbanemannen melder at VIF-fansen kan vente seg flere målpoeng fra ham i 2022.

– Målet er å komme på tosifret antall i år, sier han, og legger til at han har kommet godt inn i spillegruppa og Vålerengas måte å spille på etter Brann-overgangen.

Dag-Eilev Fagermo på sidelinjen for Vålerenga mot Start i Sandefjord tirsdag.

Strand får ros fra sjefen etter prestasjonen mot Start.

– Petter har tilpasset seg veldig bra siden han kom hit til VIF. Vi har sett etter en spiller som kommer inn i boksen, som er målfarlig og i tillegg flink til å rive opp spillet til motstander. De tingene har han naturlig i seg. Så jeg ser ikke bort fra at han kan greie tosifret antall målpoeng, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Strand og Vålerenga fortsette å kjøre kampen fram mot siste pause, og kunne fort ha lagt på til 3-0 med litt mer presise innlegg mot slutten av andre omgang.

Kjartansson-mål

Etter kampens andre pause var måltyven Vidar Örn Kjartansson farlig frempå ved flere anledninger. Først etter en overgang og innlegg fra høyre ved Jacob Dicko Eng, som Start-keeper Torkildsen reddet på mesterlig vis. Like etter fikk islendingen et innlegg fra motsatt side fra Zuta, og Kjartansson headet inn VIFs tredje for dagen i en bue over Torkildsen.

Amor Layouni for Vålerenga mot Start.

Også dette målet kunne fint vært avverget av 18-åringen i buret, men sisteskansen feilberegnet også i denne situasjonen. Start fikk dog med seg et trøstemål mot slutten av kampen, etter at VIF-innbytter Magnus Bech Riisnæs felte en Start-spiller innenfor feltet.

Bjarni Mark Antonsson tok straffen for Start, og satte ballen i motsatt hjørne av Haug. Dermed endte det 3-1 i til Vålerenga i Sandefjord.

Vålerenga-spillerne jubler for scoring mot Start i Sandefjord tirsdag. Petter Strand satte inn 1-0.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Vålerenga - Start 3-1 (1-0, 2-0)

Mål: 1-0 Petter Strand (24′), 2-0 Strand (45′), 3-0 Kjartansson (76′), 3-1 Bjarni Mark Antonsson (81′)

Gule kort: Odin Thiago Holm (49′)