trikkeligaen

Vålerenga signerte utenlandsproff og landslagsstopper: – VIF trigget meg veldig

Dag-Eilev Fagermo og co. forsterker. Høyreback Vegar Eggen Hedenstad (30) har signert en kontrakt som strekker seg ut 2024, og senere på dagen ble også islandske Brynjar Ingi Bjarnason bekreftet.

Oppdatert 19.15 med bekreftelsen av Brynjar Ingi Bjarnason.

Dagsavisen har tidligere omtalt interessen for både Hedenstad og Bjarnasson, og nå er begge overgangene i boks. Det bekrefter VIF på eget nettsted.

Hedenstad kommer fra tyrkiske Fatih Karagümrük, og blir Vålerenga-spiller fra 15. januar. Mellom 2012 og 2017 spilte Hedenstad for de tyske klubbene Freiburg, Eintracht Braunschweig og St. Pauli.

– Vi har flere ganger forsøkt å lokke Vegar hit, så nå er vi glade for å endelig ha klart det. Vegar har forpliktelser i Tyrkia noen uker til, men det blir helt supert å få han på plass når vi starter opp i midten av januar, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til klubbens hjemmesider og fortsetter:

– I Vegar får vi en veldig god spiller med masse erfaring som vi kan dra nytte av. Han vet hva som kreves for å vinne her i Norge, og har også skaffet seg masse internasjonal erfaring gjennom to perioder som utenlandsproff, europacupspill og landslag. Dette tror vi blir veldig bra for oss, avslutter han.

Bjarnason til 2025

Trener Dag-Eilev Fagermo har flere ganger gjennom høsten gjentatt behovet for å forsterke med flere spillere i forsvarsleddet. Nå går ønsket hans i oppfyllelse.

– Det var noe med Vålerenga som trigget meg veldig. Alle har et forhold til denne klubben, enten på godt eller vondt. Jeg har spilt foran Vålerengas supportere flere ganger, og nå gleder jeg meg veldig til å ha Klanen i ryggen, sier Hedenstad og fortsetter:

– Det er en stor klubb med veldig mye interesse rundt og ikke minst et uforløst potensiale. Jeg håper jeg kan være med å bidra til at vi stabiliserer oss i toppen av norsk fotball, sier han.

Vålerenga fullførte også signeringen av den islandske midtstopperen Brynjar Ingi Bjarnason (22) fra Lecce mandag.

– Det er godt at ventetiden er over. Nå blir det Vålerenga for meg. Dette blir å ta et steg videre i min fotballkarriere. Mange fra Island har spilt og spiller i Norge, forteller Bjarnason til klubbens hjemmesider og fortsetter:

– Jeg har snakket mye med Vidar Örn Kjartansson og støtteapparatet forøvrig. Etter samtalene med de har jeg ikke vært i tvil på hva jeg skulle gjøre. Vidar har snakket veldig varmt om klubben og ikke minst supporterne, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang med sesongoppkjøringen, sier han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen