trikkeligaen

Groruds nye radarpar snudde kampen: – Trenger spillere som kan gjøre sånt

Oscar Aga (20) og Bjørn Martin Kristensen (19) sto for scoringene under Groruds snuoperasjon mot Bryne. Trener Johan Gjønnes Nilsen var storfornøyd med spissenes prestasjoner.

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Grorud snudde 0-2 til 4-2 mot Bryne fredag ettermiddag, takket være to scoringer fra Oscar Aga, en fra innbytter Bjørn Martin Kristensen og et selvmål. Sistnevnte var siste Grorud-spiller på selvmålet, og skulle gjerne tatt all æren for det målet også.

– Det var ikke jeg som scoret 4-2-målet, men vi kan godt si det var sånn, sier Kristensen humrende til Dagsavisen etter kampslutt.

Før Kristoffer Hays selvmål mot slutten av kampen hadde nevnte Hay scoret for gjestene etter at Joacim Holtan sendte Bryne i ledelsen i første omgang. Så snudde det totalt etter pause etter at Grorud fikk et tidlig straffespark. Det satte Aga iskaldt, før Kristensen utlignet og Aga fullførte snuoperasjonen til 3-2 med 13 minutter igjen å spille.

– Etter en såpass tam første omgang av oss, var det utrolig deilig å snu det. Det viser god mentalitet, sier Aga.

– Ja, det er alltid deilig med et comeback, legger spissmakker Kristensen til.

Superinnbytter

Kristensen har startet flere kamper mens Aga har vært ute med skade, og mot Bryne kom han inn fra benken etter å ha sett sin spisskollega redusere på straffespark. Innbytteren brukte i underkant av tre minutter på å sette Groruds andre for dagen.

– Han kommer inn og bidrar til at vi endrer kampen totalt. Bjørn Martin er en spiller med x-faktor og kan drible hvem som helst. I tillegg er han rask og scorer mål, og i dag leverer han et herlig innhopp, skryter Aga av Kristensen.

Også trener Johan Gjønnes Nilsen er full av lovord om jokeren fra benken.

– Bjørn Martin har slitt litt med skade, men vi visste at vi kunne bruke han litt i dag. Han kommer inn og scorer som er helt fantastisk. Vi trenger spillere som kan gjøre sånt, sier Nilsen om Kristensens scoring fra skrått hold kvarteret før slutt.

Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen var alt annet enn fornøyd med første omgang, men fikk se laget sitt snu kampen totalt etter pause.

Aga, som både skaffet straffen selv, scoret på den og headet inn 3-2 på dødball, hadde ikke scoret på tre kamper. Noe som er uvant for OBOS-ligaens toppscorer med 20 mål på 24 kamper.

– Vi har bare ventet på at han skal begynne med scoringene sine igjen, og vi vet jo at han scorer når han får muligheten. Det er veldig viktig å få han i gang igjen. Prestasjonen han gjør før han får straffe er veldig god, og headingen er også meget bra, sier Grorud-treneren.

– Fem poeng til

Med seieren over Bryne, som snuser på kvalikplass til Eliteserien, ligger Grorud ett poeng over playoffplass og på trygg grunn. Ned til Ull/Kisa på direkte nedrykk er det kun to poeng med fire kamper igjen å spille.

– Det er vanskelig å si hvor mange poeng vi trenger. Det er veldig tøft nedi der, og vi tar alle poengene vi kan få. Seieren i dag var veldig viktig, så vi får bare følge opp fra i dag, sier Aga.

OBOS-ligaens toppscorer Oscar Aga fikk med seg to nye mål mot Bryne fredag.

Trener Nilsen mener fem poeng til er det som skal til for å bli værende i OBOS-ligaen.

– Vinner vi to til, så er det klart at det ser veldig bra ut. Jeg har ikke regnet helt på det, men jeg tro vi i hvert fall må ha fem poeng til, konstaterer Nilsen.

Allerede mandag er det ny kamp for Grorud, som møter opprykksjagende Jerv på bortebane.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen





Mer fra Dagsavisen