trikkeligaen

Lyset gikk. Ekstraomgangene utsatt i en uke

7. divisjonslaget Haugerud hadde 4. divisjonslaget Gamle Oslo i kne i OBOS-cupkvartfinalen fredag. Kampen gikk til ekstraomganger, men de ble aldri spilt.

For flere har nok lurt på hvordan det gikk mellom topplaget i 4. divisjon i Gamle Oslo og 7. divisjonslaget Haugerud i kvartfinalen i OBOS-cupen. På fotball.no sine sider står det ingenting om resultat.

Tre dager senere, mandag, gikk Thor Olav Delgado ut på Twitter. Han er daglig leder i Haugerud og skrev følgende:

Uavgjort, men ingen ekstraomganger

Kampen gikk altså til ekstraomganger etter at det endte 2–2 etter 90 minutter. Men lyset går på alle idrettsanlegg i Oslo klokka 22.15, så ekstraomgangene ble aldri gjennomført på Bjølsen kunstgress.

– Vi gjør en kjempeprestasjon mot et lag som ligger tre divisjoner over oss. Vi får beskjed om at lyset går om et kvarter når kampen skal gå til ekstraomganger. Og da får vi også beskjed, like etter at dommeren har blåst til full tid, at det ikke var mulig å spille ekstraomgangene fordi lyset skulle gå, sier en lett oppgitt Haugerud-leder til Dagsavisen.

– Det var ikke lagt inn forlengelse på lysene, som man kan gjøre på forhånd. Derfor var det ikke nok tid til å spille ekstraomgangene. Vi foreslo at vi kunne gå direkte til straffer, men det ville ikke Gamle Oslo. Vi hadde de i kne og var utrolig gode, så det var sikkert derfor, sier han.

Derfor ble altså kampen avbrutt etter de 90 minuttene, og mandag ringte Delgado til fotballkretsen (NFF Oslo).

– Jeg måtte jo spørre hva i alle dager dette var for noe. Dette er ikke like konkurransevilkår. Vi hadde et topplag i 4. divisjon på gaffelen, også får vi ikke spilt ekstraomganger. Det er helt utrolig.

Ekstraomganger fredag

Disse gutta skal spille ekstraomganger – og bare det – mot Gamle Oslo fredag klokka 18.30.

Nå har han fått beskjed om at de skal spille ekstraomgangene på Bjølsen fredag 18.30. Da kan også Gamle Oslo starte ekstraomgangene med hvem de vil, så lenge de var i kamptroppen i den opprinnelige kampen.

– Vi tok Muhamed Keita helt ut av kampen, men nå kan jo han starte igjen, sukker Delgado.

– Det er nitrist alt sammen. Det er ikke like konkurransevilkår i det hele tatt. At en kvartfinale i OBOS-cupen skal spilles over to dager er helt håpløst. Dette vet kretsen, men de vil ikke diskutere det med meg. Dette er ingen dialog, men en monolog. «Da får Haugerud møte opp på tinget å gjøre noe med det», fikk jeg til svar, sier han.

De spilte seriekamp mandag mot Oppsal 4, en kamp de vant 5–3. Gamle Oslo møtte Fagerborg tirsdag og får en dags mindre restitusjon.

– Vi har trøtte bein og må hvile til fredag. Så skal vi sette de på gaffelen igjen, lover Delgado.

Uforstående til hendelsen

Gamle Oslo-spiller Cato Valøy forteller at hele laget stiller seg uforstående til hva som skjedde under kvartfinalen.

– Begge lag vet jo at lyset i Oslo kommune går 22.15, så det var jo en merkelig hele greie. Det høres veldig klønete ut, men det ligger ikke hos noen andre enn hos kretsen, som setter opp kampene, sier han.

Han forteller videre at laget har et tett kampprogram med både OBOS-cup, serie og et 2. lag i 9. divisjon.

– Vi har en stor stall, men ikke stor stall. Vi ønsket å spille ekstraomgangene, men det gikk jo ikke. Det blir tungt å møte opp og spille ekstraomganger, men sånn er det, sier han.

Fikk ikke tatt straffespark

Han forteller videre at denne smått bisarre hendelsen ikke er den første for klubben denne høsten.

– Noe av det samme skjedde da vi møtte Holmlia. Vi utlignet til 2–2 på overtid og fikk straffe. Også da gikk lyset. Så kretsen har sagt at den straffen skal tas, også skal vi forsvare oss i 30 sekunder. Så da skal vi møtes klokka 21.00 19. oktober, faktisk etter at vi har spilt kamp mot Oppsal 2. Det er så sykt, sier Valøy.

Det samme forteller daglig leder i klubben, Kelepha Sarr.

– Vi vil vinne OBOS-cupen, og det er større sjans for å vinne hvis det blir ekstraomganger. Vi sier det til Haugerud, men de vil rett til straffer. Det var ikke mulig, så nå må vi forberede oss på nytt med tett kampprogram. Det er ikke dramatisk, sånn er det når vi vil rykke opp til 3. divisjon, sier han.

Burde blitt spilt tidligere

Daglig leder i NFF Oslo Tore Jarl Bråteng forteller at det er regler som sier at dersom en cupkamp ender uavgjort, må den uansett avgjøres – etter ekstraomganger og eventuelle straffer.

– De deltar i en konkurranse der det skal kåres en vinner uansett. En generell regel er at dersom en kamp må avlyses som følge av lyset, skal kampen gjenopptas. Blir det uavgjort i en cupkamp, skal kampen gjenopptas. Det er en kombinasjon av turneringsbestemmelser og generelle bestemmelser om avlysning. En vinner skal kåres uansett, sier han og fortsetter:

– I ettertid er det ingen tvil om at man ser at det hadde vært klokt å starte tidligere. Man kan ikke gå til kommunen og be om å ha lyset på lenger enn 22.15 i enkeltkamper, for det er sentralstyrt. De skulle startet tidligere, konkluderer Bråteng.


---

FAKTA

OBOS-cup er kretsmesterskapene i fotball i de forskjellige aldersklassene. De organiseres av fotballkretsene og er en breddeturnering som involverer alle lag unntatt de som er definert inn i toppfotballen.





Mer fra Dagsavisen