trikkeligaen

Fagermo sov fire timer: - Vi har et forsvarsproblem

Mer kyniske på bortebane. Mer styrende på hjemmebane. Dag-Eilev Fagermo bruker all tid på å løse VIF-problemene nå.

Mandag fikk han se 2. divisjonslaget score seks mål på Intility, søndag kommer serieleder Molde til samme arena og Vålerenga må løfte seg på alle parametre etter miseren i Sandefjord.

I VIF er det greit å tape fotballkamper for bedre lag hvis man har kjempet og slåss. Men det skjedde ikke i Sandefjord.

Så årsverste to ganger til

– Jeg sov fire timer natt til mandag og nå har jeg sett kampen to og en halv gang til. Kortversjonen på et langt resonnement er at vi må bli mer kyniske på bortebane og bestemme mer hjemme. Vi så det borte mot Gent, borte mot Haugesund og Sandefjord. Vi er ikke gode nok, vi er ikke kyniske nok, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Vi snakker med ham etter at han har sett 2. laget slå Brattvåg 6–2 i en 2. divisjonskamp mandag, der A-lagsspillere som ikke startet mot Sandefjord fikk mye spilletid.

Blant andre en briljant Odin Thiago Holm, som blant annet leverte en klassescoring i den omgangen han spilte.

Thiago Holm fra start mot Molde

– Han er klar mot Molde, sier Fagermo om det han omtaler som klubbens største juvel.

– Det han gjør offensivt er det ingen som matcher. Vi får jo ikke beholde en slik spiller lenge. Men defensivt tar han for mange pauser i Eliteserien, og det har jeg snakket mye med ham om. Dessuten har han vært småsjuk, derfor startet han ikke mot Sandefjord, sier han.

A-lagsspillerne spilte bare en omgang mot Brattvåg fordi Fagermo vil ha alle tilgjengelige for fulle treninger fra og med onsdag.

Sprer usikkerhet

Den kommende uka er det tre tøffe kamper: Seriekampene mot de to gulljagende lagene Molde og Bodø/Glimt, imellom dem kvartfinale i cupen mot Odd. To av disse tre kampene spilles på Intility.

– Tilbake til analysen, hva var hovedproblemet i Sandefjord?

– Vi er blitt veldig sårbare bakover. Det er altfor mye rom bak Ivan (Näsberg) og Tollås. Når den usikkerheten sprer seg, rammer det hele laget, sier Fagermo, som tok ut kaptein Tollås Nation ved pause i Sandefjord. Det ble tolket som et kart signal.

På annetlaget har han stoppertyper som Brage Skaret og Fredrik Holme på gang, begge har hatt gode opptredener på A-laget, men det er stor forskjell på 2. divisjon og Eliteserien.




-

Mer fra Dagsavisen