trikkeligaen

Bymiljøetaten tvangsstenger Nordre Åsen

Etter å ha vært i dialog om når det passer best å gjennomføre atter nye forsøk på å lappe sammen Nordre Åsen, har Bymiljøetaten nå informert Skeid at de stenger Nordre Åsen i uke 38.

I forrige uke skrev Dagsavisen at Skeids bane på Nordre Åsen for tredje gang har strøket på testen om å bli godkjent. Selv om Bymiljøetaten har brukt nesten 12 millioner på prosjektet, vil de fortsette å lappe banen for å prøve å få den godkjent på fjerde forsøk.

– Det er ingenting som tilsier at det skal fungere, og på et eller annet tidspunkt må Bymiljøetaten strekke hendene i været og innrømme at de ikke har fått det til og legge banen på ny. Det å fortsette å lappe en bane som aldri vil bli godkjent er å kaste vekk offentlige midler, sa Skeids daglige leder, Daniel Holmeide Strand, til Dagsavisen i forrige uke.

– Berører hundrevis i alle aldre

Bymiljøetaten (BYM) ønsker likevel å gi det et nytt forsøk, og skriver at det ikke er aktuelt å legge ny bane slik Skeid har ønsket i lang tid. Etter en dialog der BYM ønsket å vite når det passet best for Skeid at de nyeste forbedringen ble utført, svarte Skeid at de ikke hadde tro på at det ville fungere og at det var umulig å stenge Nordre Åsen i en uke midt i sesongen på så kort varsel.

– Det berører hundrevis av spillere i alle aldre, flere kamper og vårt seniorlag herrer som kjemper om opprykk. Dette er tredje sesong hvor klubben får store utfrodringer på grunn av feilkonstruksjon, skriver Holmeide Strand i sitt svar til Bymiljøetaten.

BYM har nemlig informert Skeid at de kommer til å stenge banen i uke 38.

– Bymiljøetaten har behov for å komme inn på Nordre Åsen for å gjøre arbeider i uke 38. Viser til deres brev hvor dere påpeker at det er fare for skader, at dette vil øke over tid og at det ikke er mulig å vedlikehold banen på forsvarlig vis. På bakgrunn av dette vil Bymiljøetaten gjøre disse opprettingene i uke 38, skriver seksjonsleder Trine Kvåle Hervik i en e-post til Skeid mandag.

Store utfordringer

Selv om A-laget spiller to bortekamper på rad, mener Holmeide Strand det vil by på store utfordringer for klubben. Både med tanke på A-lagets treningshverdag, men spesielt de yngres avdeling. Han stusser også over at BYM bruker skaderisikoen som argument, da de i sitt svar til Dagsavisen forrige uke mente at skaderisikoen ikke utgjorde en betydelig risiko.

– Vi søker å finne ledig tid andre steder, men det er særdeles vanskelig i en by med underdekning av baner. For de yngre lagene våre er det i grunn umulig, sier Holmeide Strand.

Etter 0-0-kampen borte mot Øygarden har Egersund gått forbi Skeid på toppen av tabellen. Skeid har imidlertid en kamp mindre spilt, og møter Levanger hjemme på Nordre Åsen på lørdag. Da er trolig også Johnny Buduson klar igjen etter skade.


Mer fra Dagsavisen