trikkeligaen

Lyn utlignet sju minutter på overtid etter sjansebonanza og tre røde kort

(Lysekloster – Lyn 2-2) Lyn tok ledelsen på straffespark borte mot divisjonsfavoritt Lysekloster, før Lysekloster snudde kampen. Tre røde kort ble så delt ut på tampen av kampen, før Lyn avsluttet en spinnvill serieåpning med utligning sju minutter på overtid.

Lyns serieåpning hjemme mot Årdal ble som kjent utsatt på grunn av koronautbrudd i Årdal-troppen, og dermed ble det som trolig er årets vanskeligste bortekamp serieåpningen for et Lyn-lag som skal kjempe mot blant andre Lysekloster om opprykk. De første 20 minuttene bølget fram og tilbake, uten at noen av lagene skapte noen virkelig store farligheter.

Anders Olsen presset så frem et straffespark etter halvspilt første omgang, da han fulgte opp et litt for løst tilbakespill. Det gjør at Lysekloster-keeper Vitalijs Melnicenko fikk veldig kort tid med ballen i beina, som endte opp med at han felte Olsen som fullførte sitt press. Nykommer Jo Nymo Matland tok straffesparket og dunket ballen midt i mål. Med det scoret han også i ligadebuten for sin nye klubb.

Lysekloster snur kampen inn mot pause

Fem minutter senere smeller det i metallet for Lyn, da et nydelig Matland-innlegg blir headet klokkeklart i tverrliggeren. Ikke før den situasjonen blir avklart bankes ballen opp på Lyseklosters Joacim Westrheim, som plutselig er helt alene med keeper Øyvind Knutsen. Han kommer fint ut og presser Westrheim, som slår ballen inn i midten. Der kommer en Lysekloster-spiller til skudd, men Nymo Matland har spurtet tilbake til egen boks og header ballen ut på streken. Fem særs innholdsrike minutter både i kampen og spesielt for Nymo Matland.

Seks minutter før pause utlignet Lysekloster på corner. Innlegget er utsøkt på første stolpe, der Ronny Rojas kommer stormende og styrer ballen perfekt i lengste hjørnet. Rett og slett et veldig godt cornertrekk fra vertene. Minuttet etter utligningen kunne Lyn tatt tilbake ledelsen, da Anders Olsen blir spilt opp i Lyseklosters 16-meter. Lyn-spissen demper ballen og spiller den til Henrik Elvevold som kommer seg til en god avslutning, og selv om skuddet er hardt, går det dessverre for Lyn rett på keeper.

Rett etter vi hadde gått over i overtiden snur Lysekloster oppgjøret. Tim Nilsen med et nydelig innlegg fra venstre, der Christian Dahl får gå opp helt alene mellom Lyns midstoppere og har med det får problemer med å stange Lysekloster i ledelsen.

Sjansebonanza og tidenes bom

Seks-sju minutter etter hvilen var det veldig nære på at Lysekloster scoret på nok en corner. Ballen ble stusset bakover til bakerste stolpe, der Tim Nilsen pirket ballen forbi Lyn-keeper Knutsen. Kaptein Dan-Roger Roland har posisjonert seg godt på streken, og redder ny baklengs. Minuttet senere får Lysekloster frispark på 18-20 meter, og nok en gang er det Nilsen som får muligheten. Skyter i keeperhjørnet, og ballen smeller i stolpen før Lyn er først på returen og får ballen unna.

Like før timen spilt er det helt utrolig at Lysekloster ikke øker ledelsen til 3-1. Lyn-keeper Knutsen gir en farlig retur på et skudd fra kanten, som samme Nilsen får pirket videre til Christian Dahl liggende på bakken. Mens Nilsen jubler for scoring da Dahl får ballen på åpent mål på et par-tre meter klarer altså Dahl å trille den utenfor, til det som best kan beskrives som sjokk og vantro fra lagkameratene rundt han.

Fem minutter senere fikk så Ulrik Berglann muligheten til å straffe Dahls utrolige miss, da han headet ballen i nettveggen etter et fint innlegg mot bakerste stolpe. Tjue minutter før pause ble så nykommer to hevet inn, da Anwar Pelligrino ble signert for et par dager siden. Lillebror Pelligrino fikk ikke umiddelbart fyr på Lyn, men fyr i kampen ble det i aller høyeste grad de fem siste minuttene.

Stygg takling og tre røde kort

Hele tre røde kort ble utdelt fem minutter før slutt. Lyn-kaptein Dan-Roger Roland kom altfor sent inn på Lysekloster-spiss Tim Nilsen, og hans stygge takling førte til et greit rødt kort for kapteinen som meide ned Nilsen som ble liggende. Det gjorde også Roland, som ble dyttet knallhardt i bakken av Lyseklosters Tobias Heltne Alme , som også ble belønnet med rødt kort for sin hevnaksjon.

Som om ikke det var nok fikk Lyseklosters målscorer Ronny Rojas sitt andre gule kort for protester, men siden det først var etter at han ble byttet ut avsluttet vi med ti mot ti de siste minuttene. Situasjonen førte til at vi fikk en god del overtid, der Lyn prøvde det de kunne for å finne en utligning, samtidig som det ga store kontringsrom for Lysekloster.

Sju minutter på overtid kom utligningen for Lyn, da Anwar Pellegrino headet ned et innlegg til Andreas Olsen som fikk kranglet inn utligningen. Det førte til elleville jubelscener hos Lyn, der halve benken løp inn på banen for å juble sammen med Lyn-spillerne, mens den andre halvparten av benken løp bort til Lysekloster-spillerne for å juble foran dem.

De to siste minuttene skjedde det ikke stort, men etter ni minutters overtid, tre røde kort og en sjansebonanza begge veier ender det altså 2-2 i Lyns første kamp i årets 3. divisjon.

3. divisjon avd. 4 – runde 2

Lysekloster – Lyn 2-2 (2-1)

Lysekloster Family Arena

Mål: 0-1 Jo Nymo Matland str. (24), 1-1 Ronny Rojas (39.), 2-1 Christian Dahl (45.), 2-2 Andreas Olsen (90.)

Lyn (4-3-3): Øyvind Knutsen – Sander Nordeide, Håkon Sjåtil, Dan-Roger Roland, Jo Nymo Matland – Daniel Schneider, Henrik Lehne Olsen (Nyemah Brownell fra 46.), Henrik Elvevold – Ulrik Berglann, Anders Olsen, Eirik Haugstad (Peder Nomell fra 77.).

Gule kort: Vitalijs Melnicenko, Ronny Rojas, Geir Garmannslund (trener), Lysekloster.

Røde kort: Tobias Heltne Alme, Ronny Rojas, Lysekloster. Dan-Roger Roland, Lyn.

Dommer: Anders Bjerk Hansen (Bjarg, IL)