trikkeligaen

Lyn signerte tidligere eliteseriespiller dager før seriestart

Med erfaring i hauger og lass fra Eliteserien både fra Aalesund, Tromsø og Sarpsborg har Lyn skaffet seg en virkelig god forsterkning foran helgens serieåpning i Jo Nymo Matland. 34-åringen spilte sist i HamKam.

Med over 250 kamper fra det øverste nivået i Norge, og erfaring som utenlandsproff i Belgia, er det en ordentlig kanonsignering Lyn har fått på kroken bare dager før seriestarten hjemme mot Årdal på søndag. Jo Nymo Matland har et fryktet venstrebein, som har dunket inn frispark gjennom hele 34-åringens karriere, og nå er det publikum på Kringsjå som kan glede seg over backens prestasjoner.

– I dag har vi gleden av å presentere Jo Nymo Matland som Lyn spiller. I et ungt og fremadstormende lag så er det viktig å få inn noen skikkelig rutinerte herremenn som vet hva gamet dreier seg om og samtidig ta vare på og hjelpe til med å videreutvikle våre yngste menn, skriver Lyn på sine hjemmesider.

Lyn tapte 4-0 for Vålerenga i cupkampen på Bislett, og fulgte opp med å slå Brummunddal 2-1 i generalprøven på Kringsjå mandag. Det jobbes med å få Nymo Matland spilleklar allerede til helgen.

– I tråd med våre tanker i Lyn-modellen, hvor samspillet mellom rutine og unge talenter er en viktig faktor for å lykkes, har vi nå lykkes med å få inn nettopp en som har mye å bidra med og samtidig er en ledertype som skal være med å styre skuta i riktig retning. Samtidig har han kanskje et av Norges beste venstrebein som bidrar til en trussel i enhver dødball situasjon, skriver klubben videre.

Lyn har også signert den offensive spilleren Peder Nomell fra Kvik-Halden, som skal studere i Oslo og har signert kontrakt med Lyn ut 2022-sesongen.

Mer fra Dagsavisen