Grüner gikk på stjernesmell etter tidlig kollaps

(Grüner - Stjernen 2-11). En katastrofal første periode ødela lørdagens kamp for Grüner. Det er vondt å slippe inn tosifret.

Grüner hadde en oppløftende kamp borte mot Frisk Asker torsdag der de holdt uavgjort langt inne i den siste perioden, men der det ble et nytt 2-3-tap. Derfor var det litt berettiget optimisme foran lørdagens oppgjør mot Stjernen der Grüner var hjemme igjen etter to tøffe bortekamper.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Håpet levde, men det ble altfor raskt slukket.

Forfall i begge lag

Sykdomsperioden er over, men det er fortsatt noen som hangler uten at det er noen stor unnskyldning lenger. Men Emil Ruud fra Furuset er hentet inn som ny back i førsterekka.

Også Stjernen merker kjøret og kom til Dælenenga lørdag uten fem-seks spillere som vanligvis ville vært med.

Optimismen fikk et ytterligere løft da Grüner tok ledelsen. Det var en elegant avslutning av Jussi Tammela som satte pucken via stolpen og inn før tre minutter var spilt.

Men laget fikk ikke tid til å absorbere ledelsen og dyrke den. For bare 30 sekunder senere kom utligningen da Mikael Mikalsen var mest aggressiv foran Grüner-buret og fikk pucken inn.

Skredet kom

Og da startet marerittet for Grüner. Tre minutter senere sto det plutselig 1–3 i Grünerhallen etter to kjappe scoringer av Alex Dostie og Stian Nybraaten Hansen.

Da Stian Kaltrud Nystuen satte den fjerde i overtall fikk Grüner-keeper Linden Marshall nok og sled av isen etter et snaut kvarter.

Mikkel Wik overtok plassen med den frustrerende opplevelsen at målkongen i ligaen, John Piccinich, satte inn 1-5, attpåtil i undertall. Stjernen er ligaens beste lag til å score når de er en mann mindre på isen.

Ja, Stjernen var effektive, men kampen fortsatte i samme spor og det sier det meste av perioden endte 1–6 i mål etter 8–20 i skudd.

Fikk justert seg

Midtperioden ble jevnere og Grüner gjorde som i den første, scoret først. Denne gang var det Calle Spaberg Olsen som fikk lirket pucken inn bak Jesper Eliasson før to minutter var spilt.

Håp?

Nei da, Stjernen tok fullstendig styringen i denne perioden også, men nøyde seg med to scoringer på 24 skudd. Igjen var det utvisninger som ødela for Grüner. Lars-Erik Francke-Enersen satt i utvisningsboksen da Magnus Haugen satte inn 2–7.

Grüner rodde i land neste undertallsperiode, men fem sekunder etter at den var over satte Andreas Heier Stjernens åttende scoring.

Da var i hvert fall dette kjørt.

Keeperen kom tilbake

Den siste perioden fikk Grüner tidlige sjanser i overtall, men klarte ikke utnytte det. I stedet satte Magnus Haugen inn 2–9 for å gjøre hjemmelagets frustrasjon komplett bare sekunder etter at Stjernen var fulltallige.

Da gjorde Grüner keeperbytte igjen, Linden Marshall kom tilbake, men måtte igjen slippe inn en puck før det var over.

Stian Nybraaten Hansen scoret igjen før John Piccinich med gullhjelmen fikk gleden av å avslutte ydmykelsen.

Skuddstatistikken gjenspeiler resultatet: 19–59.

Nybraaten Hansen ble kåret til vinnerlagets beste spiller, mens Jussi Tammela ble kåret til Grüners bestemann.

Grüners neste oppgaver er Lillehammer borte kommende torsdag før Stavanger Oilers kommer til Grünerhallen lørdag om en uke.

---

Eliteserien ishockey menn lørdag:

Grüner – Stjernen 2-11 (1-6, 1-2, 0-3)

Grünerhallen: 120 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (2.40) Jussi Tammela (Emil Ruud), 1-1 (3.10) Mikael Mikalsen (Jonathan Hermansson, Stian Hansen), 1-2 (5.49) Alex Dostie (Albind Lindgren), 1-3 (6.18) Hansen (Hermansson, Ole Einar Engeland Andersen), 1-4 (12.57) Stian Nystuen (Austin Cangelosi, Andersen), 1-5 (15.22) John Nicholas Piccinich (Cangelosi), 1-6 (19.22) Nystuen (Dostie, Piccinich).

2. periode: 2-6 (21.59) Calle Rune Spaberg Olsen (Tobias Skuterud, Lars Erik Francke-Enersen), 2-7 (29.19) Magnus Eikrem Haugen (Lindgren), 2-8 (35.04) Andreas Heier (Lindgren, Håkon Stormli).

3. periode: 2-9 (47.10) Haugen (Andersen, Dostie), 2-10 (48.28) Hansen (Sander Rønnild), 2-11 (56.02) Piccinich (Mikael Dokken, Dostie).

Utvisninger: Grüner 5 x 2 min., Stjernen 5 x 2 min.