Sport

Stubdal etter målløs kveld på egen is: – Vi kan ikke ha marginene imot oss, og gjøre feil

Fire skudd i metallet, og tre gavepakker var nok til å gi Storhamar en trivelig kveld i Manglerudhallen torsdag kveld.

Det ble en ny tung kveld i Manglerudhallen for MS da Storhamar var på besøk torsdag kveld. MS gjorde enkle feil, misbrukte sjansene sine, og hadde heller ikke med seg marginene. Da endte det til slutt 6-0 til Storhamar.

– Jeg tror vi hadde fire i metallet. Men det spiller ingen rolle, for det er ikke mål. Vi hadde ikke vinni uansett, men det kunne ha sett litt penere ut med 6-3, eller 6-4 da, sier MS-trener Knut Jørgen Stubdal til Dagsavisen etter tapet.

MS hang bra med de første ti minuttene. Til tross for at det var Storhamar som kjørte kampen sto Manglerud Star bra imot, men i det uret bikka ti spilte minutter i Manglerudhallen ga Tobias Degvold bort pucken enkelt på egen blålinje, og forrige sesongs toppscorer for MS, Robin Haglund Mathiesen, sendte Storhamar i føringen.

To og et halvt minutt senere pådro Storhamar seg sin første tominutter for kvelden, og MS fikk muligheten til å utligne. I stedet for surret Lucas Loob Trygg bort pucken, nok en gang på egen blålinje, og Simen Edvardsen var plutselig alene igjennom med Lars Haugen, og doblet for gjestene i undertall.

I andre periode fulgte MS nok en gang med å miste pucken, denne gangen på offensiv blålinje, men med samme resultat nok en gang. Patrick Thoresen alene med Haugen. Denne gangen gikk imidlertid Haugen seirende ut av duellen, men på returen dukket en annen tidligere MS-kjenning opp, og sendte Storhamar foran med tre. Signert Eirik Salsten.

– Vi gir bort to-tre lette mål, og så setter vi ikke sjansene. Sånn er det når du er i anti-flytsonen, hvis det heter det, sier Stubdal, og fortsetter:

– Etter de tre første er det egentlig over, vi har jo aldri scora mer enn tre mål.

I motsatt ende sleit MS med å sette sjansene sine. Heller ikke et nesten to minutter langt fem mot tre-spill ble det uttelling for de gule og grønne. Et skudd i tverrliggeren var det nærmeste de kom.

Som nevnt smalt det i hvert fall tre ganger i metallet i løpet av kampen. I tillegg hadde Viktor Kokman et par enorme redninger, hvor han også hadde marginene med seg. Alt et bunnlag som MS ikke trengte, fikk de.

– Vi er nødt til å ha marginene på vår side om vi skal vinne mot lag som er bedre enn oss. Vi kan ikke ha marginene imot oss, og gjøre feil. Vi kommer jo til å gjøre feil, men vi må gjøre mindre feil, sier «Stubben»

– Det går ikke mot de laga der, men det går kanskje mot et 1. divisjonslag hvor du blir redda av at de bruker litt for lang tid. Men her blir du straffa brutalt med en gang, legger han til.

Og det er det nivået MS nå sikter seg inn på å slå – 1. divisjon. 12. mars starter kvaliken, og Manglerud Star har allerede begynt å forberede seg. Det forklarer kanskje også noen av de sløve feilene de gjorde i kampen mot Storhamar.

– Vi begynte å trene hardt fra mandag denne uka. To og en halv time hver dag, så vi er tunge i beina i tillegg. Da blir du tung i hodet, og da går det enda tråere. Det er jo en del av planen da, men vi vil jo se ut best mulig også da, selv om vi har tunge bein. Med tunge hoder gjør man oftere dårlige valg. Men vi får tåle det, også heller ha en mulighet når det betyr noe. Så vi kommer nok til å holde på med det noen dager til, før vi slipper opp. Skape en kunstig formtopp inn mot kvaliken, sier Stubdal.

Storhamar økte til 4-0 før tredje periode, der det kom ytterligere to baklengs.

– Hva er du fornøyd med og ikke fornøyd med?

– Jeg er ikke fornøyd med at vi slipper inn så lette mål da. Hva jeg er fornøyd med? Vi skaper jo sjansene da, hvis man skal leite etter noe. Selv om vi ikke setter sjansene så fortsetter vi å skape hele veien. Men vi skyter jo alt for lite også. Sikkert 22 skudd i dag også. Det er jo der det ligger for oss.

Skuddstatistikken endte 45-20 i favør Storhamar.

På toppen av det hele måtte også Lars Haugen gå av isen i tredje periode med en lyskeskade. Knut Jørgen Stubdal kunne samtidig informere om at også Mathias Tryggs fravær skyldtes problemer med lysken, men at han håper og tror begge er tilbake igjen om én uke.

Det betyr at begge to sannsynligvis mister Manglerud Stars neste kamp, borte mot Grüner på søndag. Det blir siste test mellom de to lagene før de møtes i kvaliken, som starter 12. mars.

– Det er den viktigste kampen vi har igjen denne sesongen. Samtidig betyr det ikke all verden, men det er klart det er fint å få et lite overtak på dem før kvaliken, sier Stubdal.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Manglerud Star – Storhamar 0-6 (0-2, 0-2, 0-2)

Mål:

1. periode: 0-1 (10.07) Robin Haglund (Jacob Noer, Andreas Øksnes), 0-2 (14.07) Simen Andre Edvardsen (Martin Rønnild).

2. periode: 0-3 (31.47) Eirik Salsten (Patrick Thoresen), 0-4 (36.51) Noer (Øksnes, Thoresen).

3. periode: 0-5 (43.15) Thoresen (Salsten, Lane Scheidl), 0-6 (53.40) Josh Nicholls (Sander Vold Engebråten, Edvardsen).

Utvisninger: Manglerud Star 5 x 2 min., Storhamar 6 x 2 min.

---






Mer fra Dagsavisen