Skeid-keeperens mareritt. Siste spark ga scoring

(Stjørdals/Blink - Skeid 1-1). Han hadde holdt nullen i tredje kamp på rad. Men i kampens siste spark på ballen, fire minutter på overtid, forsvant to Skeid-poeng ut i trønderskogene.

Bilde 1 av 0

STJØRDAL (Dagsavisen): Skeid-spillerne satte seg fortvilet rett ned på plastplenen, mens hjemmelaget jublet. Slik var bildet da dommeren blåste av det som endte med uavgjort i 2. divisjons-duellen lørdag ettermiddag.

Skeid-keeper Emil Fiskvik var bunnsolid i sin tredje kamp på rad og alle trodde det gikk mot tre poeng igjen. Men fire minutter på overtid lager Skeid et unødvendig frispark ute på høyrekanten, i boksen fylles det opp av Blink-spillere og i kaoset som oppstår kommer utligningen ved Bjørnar Hove.

Hadde kontroll

– Vanvittig irriterende. Både at vi gir dem det frisparket og at vi ikke klarer å demme opp for den stussen som kommer. Vi har jo egentlig taket på dem i hele kampen, men de har noen farlige kontringer, sier Emil Fiskvik til Dagsavisen.

Han kom til Skeid fra Skedsmo foran denne sesongen, men han har spilt mest toppfotball i Nybergsund. Nå har han blitt førstevalget i Skeids mål.

De få gangene Stjørdals/Blink kom i angrep før pause var de farlige og kun to klasseredninger av Fiskvik hindret baklengs. Ved ett tilfelle ble ballen sparket ut av hendene hans uten at dommerne fikk det med seg, men avslutningen ble reddet på streken.

– Vi ga dem to målsjanser ved at vi spilte på tvers og mistet ballen. Etter pause hadde vi bedre kontroll, men det er usedvanlig surt å gi bort to poeng på overtid, sa en skuffet, men nøktern Tom Nordlie til Dagsavisen etter kampen.

Slo langballer

Underveis i oppgjøret fikk han advarsel av dommeren Robert Eggen da han påpekte bruk av fordelsparagrafen, men det endte ikke med noen utvisning.

Stjørdals/Blink rykket opp fra 3. divisjon i fjor og klarte kunststykket å snu 0-2 til 3-2 de siste ti minuttene over seriefavoritt Arendal i forrige runde. Denne runden ble ikke så ekstrem, men de reddet altså poeng i det overtiden var ute. Skeid rakk bare å ta avspark før dommeren blåste.

Stjørdals/Blink lå lavt i hele kampen og satset på kontringer. Skeid klarte ikke å bryte igjennom, ble spillende på tvers og kom knapt til avslutninger før pause.

Etter hvilen prøvde laget å bli mer direkte og drøyt halvveis i omgangen fikk Mesut Can endelig det bakrommet han trengte. Alene med keeper satte han sikkert inn 1-0 ledelsen.

I sluttminuttene slo Blink bare lange baller inn i Skeid-feltet, og grep ble tatt. Men forsvaret jobbet tett og holdt unna.

Cup neste oppgave

– Ettersom de slo langt hele tida la jeg om til fem mann bak i sluttfasen. Men så scorer de altså på en dødball som vi gir dem. Det er to poeng tapt, sier Tom Nordlie, som ropte etter mer engasjement og glød før pause. Det fikk han etterhvert, men ikke i form av mange store sjanser.

– Isolert sett er ikke 1-1 ille, men veldig irriterende. Vi får finne det positive at vi er vanskelige å score på, sier keeper Fiskvik.

Neste oppgave for Skeid er Sandefjord i cupen på Nordre Åsen kommende onsdag.

PS. Spillerne i Stjørdals/Blink er plukket ut til å være statister som Rosenborg-spillere i neste sesong av tv-serien "Heimebane" som handler om første kvinnelge trener i Eliteserien. Både leder og styreleder i Stjørdals/Blink er kvinner.

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Stjørdals/Blink - Skeid 1-1 (0-0).

Nye Blinkbanen: 285 tilskuere.

Mål: 0-1 Mesut Can (74), 1-1 Bjørnar Hove (90).

Dommer: Robert Eggen, Trønder-Lyn.

Gule kort: Ole-Kristian Rødahl, Stjørdals Blink, Sander Flåte og Mustafa Hassan Ahmed, Skeid.

Øvrige resultater: Vard Haugesund - Arendal 1-4, KFUM Oslo - Hødd 3-1, Egersund - Vidar 0-1, Nardo - Fløy Flekkerøy 3-2.

Spilles søndag: Vålerenga 2 - Brattvåg, Bryne - Kjelsås.