Oslo-politiet svarer amerikansk ekstrem-blogger

Pamela Geller skrev til sine nesten 100.000 følgere at Oslo er som Karachi, politiet har mistet kontrollen og at «kvinner voldtas hver natt, og menn ranes mer enn noen sinne».

Denne uka har et blogginlegg fra den amerikanske ekstrembloggeren Pamela Geller, med nesten 100.000 følgere på sosiale medier, satt sinnene i kok hos mange nordmenn.

Mistet kontroll

Geller, som nesten bare skriver om vold fra muslimske ekstremister, skrev et innlegg som handler om hvor farlig det har blitt i Oslo, og at muslimer har tatt over byen. Særlig i bydelen Grønland, der politihuset i Oslo holder til, mener hun muslimene har tatt fullstendig kontroll. 

– Det ser ut som Karachi, Basra, og Mogadishu samlet på et sted. Folk selger narkotika åpenlyst på gata og på t-bane stasjonen! skriver bloggeren.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Videre siterer hun det som angivelig skal være politiet i Oslo på at de har mistet kontrollen over bydelen, og ikke lenger klarer å stoppe ransbølgen. 

– Kvinner voldtas hver natt, og menn ranes mer enn noen sinne, skriver den ekstre bloggeren. 

Politiets reaksjon

Det fikk Oslopolitiet til å reagere. 

På mikrobloggtjenesten Twitter tar politiet nå til motmæle, og har sendt en rekke meldinger til bloggeren. 

– Oslopolitiet har IKKE mistet kontroll over byen. Vi har langt unna å ha et "apokalyptisk" voldsnivå. Dette er også tilfellet i den delen av byen vi kaller Grønland. Siden 2011 har antallet ran og voldtekter gått ned henholdsvis 50 og 20 prosent på Grønland, skriver politiet, før de legger til: 

– Vi er stolte av den gode jobben vårt mangfoldige lag gjør for Oslos befolkning. Et godt samarbeid med sivilsamfunnet muliggjør den jobben, skriver politiet. (Se hele svaret fra politiet nederst i artikkelen). 

Vi steila litt

Visepolitimester i Oslo, Sveinung Sponheim, sier til Dagsavisen at da politiet ble gjort oppmerksomme på bloggen så steila de. 

Vi satt oss ned, og tenkte at selv om hun hadde brukt gamle tall og saka kanskje kom til å dø ut av seg selv, så ønsket vi å følge med litt. Da bloggen fikk mye interesse fant vi ut at vi måtte blogge tilbake med våre tall og den positive utviklingen vi har hatt. Hvis vi kan greie å snu noe negativt til noe positivt så er det bra. Det er reine faktatall vi kommer med, sier Sponheim. 

Han avviser kontant at Oslo skal være en farlig by og at politiet skal ha mistet kontroll. 

Det har det aldri vært heller. Hvis vi hadde fortalt noen i for eksempel USA om de reelle tallene ville de reagert på at de var så lave. Selv på det verste er kriminaliteten i Oslo ingenting sammenlignet med andre storbyer.