Nyheter

Ofres for nytt regjeringskvartal: Justisen legges ned

På leiting etter nye lokaler.

Det tradisjonsrike Oslo-utestedet Justisen legges ned. Statsbygg har kjøpt lokalene i Møllergata 15 forbindelse med utbygging av det nye regjeringskvartalet. Det kommer fram i en pressemelding onsdag.

Serveringsstedet skal holde åpent som normalt til og med 17. desember, men etter det er det slutt. Selskapet bak håper å flytte stedet til andre lokaler.

– Det er ikke enkelt å finne lignende lokaler i Oslo i dag. Justisen holder til i Møllergatas eldste bygård med en historie som strekker seg helt tilbake til 1600-tallet, skriver Jama Awaleh, styreleder i Justisen Drift, i pressemeldingen.

Kjøpt ut av kontrakten

– Dette er ikke det siste osloborgerne ser av Justisen. Vi er på leting etter nye lokaler, så du skal ikke se bort ifra at Justisen snart gjenoppstår i ny drakt, skriver Awaleh.

Statsbygg har kjøpt Justisen ut av leieavtalen, som det gjensto åtte år av.

I pressemeldingen skriver selskapet at det ikke er første gang Statsbygg overtar Justisens lokaler. I 1982 flyttet Justisen fra Eva Kolstads Gate, da lokalene skulle rives i forbindelse med utvidelsen av regjeringskvartalet. De siste førti årene har de holdt til i Møllergata 15.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: