Nyheter

Stengte veier etter større vannlekkasje i Oslo – ber folk være varsomme

Søndag morgen førte store vannmengder til problemer og isglatte veier ved Alexander Kiellands plass i Oslo. Mange beboere i området er uten vann.

Lekkasjen oppsto i området Maridalsveien/Sagveien. I 9.40-tiden renner det ifølge politiet fremdeles vann nedover Uelands gate og Maridalsveien, selv om vannmengdene har avtatt en del siden lekkasjen ble lokalisert og stanset.

I Hauchs gate og Darres gate renner det vann i retning Akerselva, ifølge politiet.

Mange beboere i Ila-området er uten vann, skriver Oslo 110-sentral på Twitter klokka 10.36. Brannvesenet og Vann- og avløpsetaten jobber med saken.

Les også: 36 nye koronasmittede i Oslo siste døgn – her er trykket størst

Hovedvannledning har trolig røket

Folk bes være varsomme siden det er glatt i området som følge av lekkasjen. Det er observert ganske store mengder is på fortauet ned Maridalsveien og i Waldemar Thranes gate fram til Alexander Kiellands plass.

Det er høyst sannsynlig en hovedvannledning som har røket, ifølge vaktkommandør Rune Elstad i Oslo brann- og redningsetat. Brannvesenet jobber med å sjekke kjellere i nærheten.

I 9-tiden fortalte Vann- og avløpsetaten til VårtOslo at de jobbet med å undersøke omfanget av lekkasjen, men at dette ennå ikke var helt kjent.

Les også: Mann pågrepet og siktet for drapsforsøk etter skyting på Bjølsen

Oppfordres til å sjekke biler

Politiet oppfordrer bileiere til å sjekke biler som står parkert i Darres gate og Hauchs gate. Vannmengde kombinert med kaldt vær utgjør en fare for at bilene vil fryse fast, opplyser de på Twitter.

– De som står utsatt til med tanke på vannføring, bør flyttes, skriver politiet.

Det er is på hjulene til flere biler i området, men operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt sier at ingen biler er frosset fast i 9.40-tiden.

Les også: Byrådet vil ha bensin- og dieselforbud i Oslo allerede neste år

Kan påvirke vannforsyning

Politiet dirigerer trafikken i nordenden av Sagveien, mens Waldemar Thranes gate holdes åpen.

Bymiljøetaten er varslet og har rekvirert saltbil.

Politiet fikk melding rundt 6.45 søndag morgen. Vann- og avløpsetaten fikk stengt av vannet i 7.30-tiden, og vannet begynte deretter å avta.

Elstad i brannvesenet antar at en del husstander kan bli uten vannforsyning som følge av den ødelagte hovedvannledningen.

Les også: Reagerer på størst andel små leiligheter i Oslos nybygde indrefilet (+)

Mer fra Dagsavisen