Nyheter

Politiet fikk varsel om grottefest dagen før

Samme dag som bunkerfesten i Oslo i helga fikk politiet en bekymringstelefon fra en person som ville advare om festen.

Lørdag formiddag klokka 11.43 fikk Oslo-politiet varsel om at det skulle være en fest i en bunker eller et lignende sted samme kveld. Vedkommende som ringte, var bekymret for mulig fare for koronasmitte ettersom det var mange personer som hadde meldt seg på festen. Politiet hadde derimot ikke mulighet til å sjekke dette tipset.

Tidlig på natten, klokka 0.40, ringte en annen person til politiet og klaget på støy og mange berusede personer i området rundt bunkeren. Da hadde politiet det svært travelt blant annet med en knivstikking på Haugenstua.

– Politiet hadde på dette tidspunktet ikke kapasitet til å følge opp meldingen om støy og berusede ungdommer, skriver pressesjef Unni T. Grøndal i Oslo politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

Først klokka 3.46 kom politiet til stedet og skjønte fort at det dreide seg om en alvorlig situasjon og satte umiddelbart i gang med å få alle som var inne i bunkeren ut.

I alt 26 personer ble sendt til sykehus etter festen, og mandag var fremdeles tre personer innlagt.

I en kommentar til at politiet ble varslet allerede i forkant av festen, sier Grøndal at politiet daglig får henvendelser fra personer som er bekymret for smittevern. Spesielt i helgene er det mange som tar kontakt.

– Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut på alle disse henvendelsene med bakgrunn i smittevern, men vil kunne gjøre det når det er grunnlag for vår tilstedeværelse, sier hun.

Da politiet først kom til stedet ble det øyeblikkelig satt inn store ressurser for å få alle i bunkeren ut. Også to polititjenestemenn som gikk inn i grotten, måtte til helsesjekk.

Les også: To siktet etter festen i bunkeren i Oslo

Mer fra Dagsavisen