Nyheter

Klesdesigner Kjell Nordström syr munnbind

– Dette er IKKE er et medisinsk produkt som beskytter mot virussmitte, men et munnbind som beskytter at du selv unngår å spre dråpesmitte, sier designeren. Nå blir han sammen med Jenny Skavlan en del av den nye dugnaden Sy for helse.

1 av 2

Helt siden det ble klart at mangelen på utstyr i helsevesenet er prekær etter koronautbruddet har designer Kjell Nordström, også kjent som Baron von Bulldog, stått på for å sy egne munnbind.

Det er det mange som har satt pris på, og på Facebooksiden hans kan man else følgende melding:

«Tusen takk!! Du har skapt såå mye lykke hos ganske slitne sykepleiere i dag!» Foreløpig kan ikke Nordström si så mye om innlegget, annet enn at han synes det er positivt at nordmenn har begynt å få forståelse for å bruke munnbind.»  med bilde av en sykepleier iført en av designerens munnbind.

Les også: Infeksjonslege: – Bruk munnbind!

Nordström selv vil ikke kommentere innlegget ytterligere, annet enn å presisere at det han syr IKKE er et medisinsk produkt som beskytter mot virussmitte, men et munnbind som beskytter at du selv unngår å spre dråpesmitte.

– Det handler ikke om å beskytte deg selv, men å beskytte andre mot deg selv. Dette har de skjønt i Asia i mange år. Forhåpentligvis kommer nordmenn nå også på glid, sier Nordström.

Sy-dugnad

Nå har han lansert en sy-video og sammen med Jenny Skavlan har han blitt med i prosjektet Sy for helse.

Prosjektet  er en folkedugnad som ble startet for å få produsert frakker og hjelpe til å dekke behovet i en krisesituasjon gjennom dugnad blant folket.