Nyheter

Forening foreslår område på Grønland som Oslos nye friområde for narkomane

Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) foreslår Elgsletta på Grønland som mulig plassering for et fremtidig friområde for hovedstadens rusmiljø.

Her på Elgsletta vil Frp og Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) lage et friområde for rusavhengige. Foto: Lene Sørøy Neverdal

– Et slikt værested vil gjøre miljøet mindre tilgjengelig for dem som ferdes i sentrum. Det er forebyggende når man ikke havner i miljøet kun ved å ferdes i sentrum, men aktivt må oppsøke dem på deres eget område, sier Arild Knudsen i FHN til Aftenposten.

Velferdsetaten i Oslo kommune jobber med å utrede et utendørs værested for byens gatenarkomane. For et år siden vedtok bystyret å undersøke mulighetene og effektene ved å etablere et såkalt friområde.

Leder for Uteseksjonen i Oslo, Børge Erdal, mener at det er en dårlig løsning å etablere flere samlinger av rusmiljøer i Elgsletta-området.

Dagsavisen har tidligere skrevet om dette. Les denne saken fra 2018 (DA+)

– Det siste vi trenger i Oslo sentrum, er at det tilrettelegges for å åpne rusmiljø i et bo- og oppvekstmiljø som fra før har sine utfordringer, sier Erdal.

Det finnes i dag nærmere 40 ulike rustiltak i sentrum, skriver Aftenposten. Erdal mener ressursene bør settes inn på å utvikle gode hjelpetiltak lokalt i bydelene, slik at man sprer det åpne rusmiljøet.

Velferdsetatens rapport skal være ferdig før 1. juni.